Henter kommentarer

Frygter det, der venter forude – 'det kan blive en test af investorerne'

Foto: NEIL SERFAS
Vis mere

Der er grund til at frygte den fase, der venter forude for investorerne.

Sådan lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, i et nyt analysenotat tirsdag. Der er et skifte i gang, hvor centralbankerne ikke længere er investorernes bedste ven. Centralbankerne har ellers »næsten uafbrudt« siden Finanskrisen holdt hånden under de finansielle markeder med lavrente- og likviditetslykkepiller, forklarer aktieanalysechefen.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en god egenskab lige nu'

De lave renter har øget investorernes risikolyst, sendt afkastet i vejret og gjort aktierne dyre, men det er ved at ændre sig, mener aktieanalysechefen. Det skyldes, at centralbankernes våben mod den tårnhøje inflation er højere renter, hvilket lidt forenklet betyder, at penge ikke længere er gratis. Skiftet gør investorer mindre risikovillige, og pengene bliver brugt mindre letsindigt, forklarer han.

Læs også: Pensionsgigant: Det skal du have i porteføljen for at klare en stor nedtur

»Selvom det ser ud til, at højere renter efterhånden er ved at være bagt ind i aktiekurserne, frygter vi, at aktieinvestorerne alligevel kommer til at bruge noget tid på at vænne sig til det nye regime – i takt med at de højere renter folder sig ud i økonomierne og gradvist ændrer virksomheders, forbrugere og investorers adfærd,« lyder det fra Jacob Pedersen, der uddyber:

»Afvænningen fra likviditetslykkepillerne starter for alvor fra juni og bliver skruet op i september. Det repræsenterer et likviditetsdræn, som investorerne kan have svært ved at forberede sig på, inden det rent faktisk sker, og det kan blive en test af investorernes modstandsdygtighed.«

Læs også: 'Mareridtsdag for danske aktier'

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'