Henter kommentarer

C25-formands handling har vakt opsigt: Derfor solgte jeg mine aktier


GN Store Nords formand sætter nu ord på, hvorfor han i juni solgte aktier i den danske høreapparatkæmpe for næsten 109 mio. kr.

Per Wold-Olsen solgte 210.000 aktier, fordi han angiveligt frygtede, at arveskatten ville stige i Norge, hvor hans sønner er bosat. Det skriver Børsen, der fremhæver, at GN Store Nord-aktien siden er dykket 27 pct.

»Der var stærke indikationer på, at Arbejderpartiet og venstresiden kom til at vinde, og der var nogle, der snakkede om en betydelig øgning af arveskatten. Det ville være vældig dumt af mig, hvis jeg ikke gjorde noget med de penge, jeg har, som de skal arve. Jeg valgte at gøre noget med hensyn til arven til mine børn for at undgå en arveskat, som muligvis kom,« udtaler han til Børsen.

Den svenske storbank Handelsbanken er blandt dem, der har fulgt udviklingen i GN Store Nord-aktien. For dem at se er aktien faldet så meget, at aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat vurderer, at der gemmer sig et kæmpe potentiale i høreapparat-aktien.

»Vi har en købsanbefaling på aktien, idet GN Store Nord-aktien handler med en kæmpe rabat til deres konkurrenter målt på P/E for 2022,« lyder det fra strategerne.

De har et kursmål på  535 kr. i GN Store Nord-aktien. Det indikerer et kurspotentiale på mere end 40 pct. målt på lukkekursen tirsdag. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Det kan true dine aktier i 2022

Læs også: Europas rigeste kvinde under 40 år er dansk