Henter kommentarer

Kæmpe rabat i C25-aktie - ser kurspotentiale på næsten 50 pct.


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Der gemmer sig et kæmpe potentiale i GN Store Nord-aktien.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat. Vi taler om en aktie, der i løbet af de sidste tre måneder er faldet 27 pct.

For strategerne at se så klarer den danske høreapparatvirksomheds to forretningben - Hearing og Audio-divisionerne - sig imidlertid godt og fremstår sunde.

»Forudsat at Hearing divisionen ikke udsættes af væsentlige forstyrrelser fra R&D-serviceeftersynet så ser vi en god sandsynlighed for en langt bedre udvikling i 2022. På den længere bane vurderer vi også, at der er et pænt vækstpotentiale til stede i takt med, at der kommer flere ældre imens levealderen stiger. Det bør alt sammen øge efterspørgslen på hjælpemidler til ældre såsom et høreapparat,« lyder det i analysen.

Læs også: »De er ikke interessante at eje i øjeblikket«

»Vi har en købsanbefaling på aktien, idet GN Store Nord-aktien handler med en kæmpe rabat til deres konkurrenter målt på P/E for 2022,« lyder det fra strategerne. De har et kursmål på  535 kr. i GN Store Nord-aktien. Det indikerer et kurspotentiale på 49 pct. målt på lukkekursen mandag, som lød på 359,10 kr.,

Nedturen i GN Store Nord-aktien skyldes ifølge Handelsbanken, at den danske høreapparatkæmpe har måtte fremlægge »skuffende« kvartalsregnskaber med dertilhørende nedjusteringer. Det så man et eksempel på, da selskabet kom med sit tredje kvartalsregnskabet, hvor selskabet sænkede forventningerne til Audio-divisionen. Forinden havde investorerne endda måtte sluge, at GN havde sænket forventninger til Hearing-divisionen. Det sendte et enormt uheldigt signal til markedet, at GN Store Nord i løbet af så kort tid måtte sænke forventningerne til begge divisioner. Det skabte ifølge strategerne »bekymringer om hvorvidt, at selskabet har styr på forretningen.«

Læs også: Simon Richard Nielsen: Vi er i fuld gang – boblen på aktiemarkedet brister under overfladen

Det var især »fordi GN Store Nord i forbindelse med den første nedjustering af guidance til Hearing-divisionen netop fortalte, at de var konfidente i forhold til deres forventninger til Audio-divisionen,« forklarer Handelsbanken.

Det gælder dog ifølge strategerne om at få bugt med særligt en udfordring: At genopbygge investorernes tillid. Den har lidt et knæk i kølvandet på de seneste nedjusteringer fra GN Store Nord, lyder vurderingen. Det kræver dog et langt sejt træk, hvor god kommunikation er helt essentiel for at opnå det, mener de.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Dansk milliardforvalter: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'

Læs også: 3 danske aktier, der snart kan flyve i vejret