Henter kommentarer

Chefstrateg: Derfor vil aktierne måske ikke falde meget mere

Foto: Alan Dyer
Vis mere

Der er grund til at tro, at aktierne ikke vil falde meget mere fra disse niveauer.

Sådan lyder det fra Quintets chefstrateg, Henrik Drusebjerg, ifølge Børsen. Han mener, at der er 60 pct. sandsynlighed for, at aktierne vil stige det næste år, fordi inflationen vil stilne af. Priserne vil stadig være høje, hvilket vil afkøle efterspørgslen. Det gør, at den amerikanske centralbank ikke behøver at hæve renten så meget, at vi ender i en recession. Han ser dog 30 pct. risiko for en recession.

Læs også: Ekspert efter massiv tech-nedtur: Langsigtede investorer kan købe guld billigt

»Jeg vil vove at påstå, at vi har priset en recession. Så man kan i virkeligheden diskutere, om markedet overhovedet falder ret meget mere, hvis der kommer en recession. Det afhænger selvfølgelig af dybden og længden af recessionen. Men de kursfald, der har været, indikerer, at aktiemarkedet på forhånd har antaget, at Fed begår en politikfejl og strammer renten for hurtigt og for meget,« siger han til Børsen.

Han ser kun 10 pct. sandsynlighed for, at aktierne i løbet af de næste 12 måneder begynder at stige kraftigt.

Euroinvestor har tidligere beskrevet, hvordan andre er noget mere skeptiske over for den økonomiske udvikling. Det gælder blandt andre økonomer i Deutsche Bank ifølge Bloomberg News.

Her ser man en risiko for, at vi får en tidligere og dybere recession.

»En mere alvorlig stramning af de finansielle forhold kan derfor nemt trække recessionsrisici frem til omkring årsskiftet,« skriver økonomer ledet af Matthew Luzzetti i notatet, ifølge Marketwire.

Andre hæfter sig dog ved, at vi undervejs i den støre aktienedtur vil opleve såkaldte bear market rallys, dvs. små aktieopture, der foregår i en længere nedadgående trend.

»En potentiel hurtig og voldsom bjørnemarkedsoptur ser mere sandsynlig ud med hver yderligere nedtur, efterhånden som markedet bliver mere oversolgt,« lød det fra Tom Essaye, der står bag 'Sevens Report', skriver Marketwire.

Læs også: ​Lars Tvede: Her ser jeg mulighed for gevinst

Læs også: Fed-chef: Det her er vores mål for inflationen