Henter kommentarer

Ekspert efter massiv tech-nedtur: Langsigtede investorer kan købe guld billigt


En lang række tech-aktier er faldet så kraftigt tilbage, at der kan gemme sig guld i nedturen, hvis du er langsigtet investeret.

Det vurderer Bent Dalager fra KPMG, som er et af de førende, internationale konsulenthuse i København.

Han følger nøje med i, hvilke teknologier der vinder frem, og han vurderer, at det såkaldte metaverse bliver en gigantisk forretning. Det dækker over en virtuel verden, som brugere kan træde ind i via eksempelvis briller og VR-headsets. Det kan du læse mere om i Ekspert: Tag metaverse alvorligt – du kan måske tjene penge på det.

»Der ligger nogle muligheder her, hvis man har en Buffett-agtig tilgang til aktierne,« udtaler han om tech-aktierne.

Læs også: Lars Tvede: Her ser jeg mulighed for gevinst

Warren Buffett er en berømt value-investor, der er kendt for sit sats på aktier, der er billige eller undervurderede, ligesom han er kendt for strategien med at købe op, når andre sælger ud.

»Det er klart, at nu, hvor teknologiaktierne har fået voldsomme tæsk, kan man altid diskutere om, man vil ind i tech, mens hvis du ser på trenden, og hvilken vej verden bevæger sig, så kommer vi til at se en ultra-digitalisering. Der vil være virksomheder, der selv er hurtige med det – eller som vil opkøbe andre virksomheder på det her område – der kan vinde på det,« udtaler Bent Dalager.

Læs også: Dansk pensionsgigant med dyster forudsigelse: Det vil der ske nu

Metaverse-feltet er derfor et af stederne i aktiemarkedet, hvor han ville gå på aktieguldjagt, hvis man har en langsigtet strategi.

Bent Dalager har tidligere fremhævet en række selskaber, der kan vinde på metaverse-trenden, og han vurderer, at langsigtede investorer godt kan lave sig en kandidatliste. Han har tidligere understreget, at han ikke er aktieinvestor, men at han har forstand på, hvilke teknologier, der bliver dominerende.

Læs også: 13 mulige aktieguldfugle: Ekspert spår dette bliver gigantisk i fremtiden

»Hvis jeg sad og handlede med aktier, ville jeg se på nogle af de selskaber, der var blevet børsnoteret i løbet af det seneste år. Jeg ville se efter, om nogle af dem passede ind i metaverse-trenden. Risikoen er selvfølgelig større, når der er tale om mindre selskaber, men det er omvendt også den slags selskaber, der kan ende med at blive opkøbt af de store spillere,« udtaler Bent Dalager.

Han understreger, at vi kommer til at opleve en helt masse selskaber, der fejler inden for metaversetrenden, og at du som investor derfor skal se dig godt for.

Læs også: Strateger ser stort lys i lille svensk aktie – det er en af deres favoritter

Læs også: 13 mulige aktieguldfugle: Ekspert spår dette bliver gigantisk i fremtiden