Henter kommentarer

Dansk aktie er eksploderet med over 80 pct. på få måneder - nu anbefaler bank at sælge


Aktien i det danske biotekselskab Zealand Pharma er skudt i vejret den seneste tid, men Danske Bank tror ikke på, at opturen fortsætter. 

Banken har nemlig nedjustereret deres kursmål af Zealand Pharma fra køb til sælg.

Det skriver Sydbank i en kommentar omkring middag. 

Læs også: Strateg ser fire interessante investeringsmuligheder lige nu

I samme omgang hæver banken dog deres kursmål fra 200 kr. til 600 kr. Men da Zealand-aktien tirsdag handler i kurs 606,5 kr., så venter Danmarks største bank altså, at aktien skal falde.

Aktien i Zealand Pharma, der har specialiseret sig i produkter rettet mod diabetes, fedme samt tarmsygdomme, er de seneste tre måneder stukket af med knap 84 pct., og sidste år blev aktien den anden mest stigende i C25-indekset med en fremgang på 83,3 pct.

Mandag kom Zealand Pharma i fokus, da de udsendte nye lovende data om sin kommende fedmekandidat Survodutide. Det tog investorerne godt imod, og sendte aktien op med over 35 pct., som er er den største endagsstigning for en C25-aktie, siden indekset overtog rollen som ledende indeks i slutningen af 2017.

Tirsdag morgen kunne biotekselskabet så løfte sløret for deres årsregnskab, hvor omsætningen gik frem. Det kan du læse mere om her

Markedet reagerer ved at sende aktien ned med 6 pct. ved 13-tiden tirsdag.

Det skyldes ikke nødvendigvis gevinsthjemtagning, vurderer aktiechefen i H. C. Andersen Capital, Michael Friis Jørgensen.

»Det er ikke usædvanligt, at man ser, at en aktie falder tilbage efter en dag med en kraftig stigning. Men jeg tror ikke nødvendigvis, at det kun er gevinsthjemtagning, men i lige så høj grad algoritmehandel,« udtaler han.

Læs også: Aktiechef: Det kan forklare, hvorfor Zealand Pharma-aktien falder

Læs også: Legendarisk investor: Disse aktier er attraktive