Henter kommentarer

Dansk aktiefavorit ramt af voldsomme udsving: 'Der bør være gjort rent bord'


Der bør være en moderat risiko i Ambu-aktien på kort sigt.

Sådan lyder vurderingen fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen om det danske medicoselskab, der har specialiseret sig i hospitalsudstyr. Ambu-aktien har været udsat for en turbulent udvikling, hvor den i løbet af årets første fire måneder steg mere end 35 procent I løbet af de sidste par uger er aktien imidlertid faldet så kraftigt, at aktien nu er nede med 11 procent siden årets begyndelse.

»På kort sigt bør der være gjort mere eller mindre rent bord, og risikoen i aktien, uanset den høje prisfastsættelse, bør alt andet lige være moderat, hvis det overhovedet findes i Ambu-aktien,« lyder det i en kommentar fra Per Hansen mandag morgen.

Læs også: Kapitalforvalter jagter aktiejuveler – 7 aktier de satser på

Han betegner Ambu-aktien som en af de danske investorers aktiefavoritter, hvilket for ham at se skyldes medicoselskabets vækstprofil, men også de store udsving i aktien, der ifølge ham gør Ambu-aktien »trading-egnet«. Trods de seneste dages opsigtsvækkende kursfald er aktien stadig dyrt prisfastsat, mener Per Hansen.

»Selv efter en nedtur på næsten 40 % fra toppen, er prisfastsættelsen stadig tårnhøj, og kræver en meget markant vækst både i volumen, men også i profitabilitet de kommende år,« lyder det.

De store udsving i aktiekursen skyldes ifølge ham tre ting: 1) At aktiekursen var steget »ekstremt meget«, 2) at Ambu ikke leverede den opjustering, som investorer havde håbet på, og 3) at der er blevet rejst tvivl om, hvorvidt vækstcasen er intakt i og med, at der er »tvivl om, hvor stor effekt nedlukningerne har haft på salget, og hvor meget der kommer igen i løbet af 2021.«

Per Hansen fremhæver, at det ikke kun er Ambu-aktien, hvor investorerne er blevet nervøse for en høj prisfastsættelse. Det er en bred tendens i markedet, påpeger han.

Læs også: Aktiechef ser risiko for stort aktiedyk

Læs også: Lau Svenssen: Fem scenarier for aktierne i 2021-22