Henter kommentarer

Dansk bank om C25-darling: Køb den – værdierne er ikke indregnet i aktiekursen


Bavarian Nordic-aktien kan sagtens være på listen over aktier, du overvejer at købe.

Det vurderer Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen, der har en købsanbefaling på det danske selskab, der har specialiseret sig i at udvikle og producere vacciner.

»Værdierne i selskabet er efter vores vurdering langt fra indregnet i den nuværende aktiekurs,« påpeger han i et nyt analysenotat.

Læs også: Buffett i 'perfekt' milliardopkøb

Mandag er der kommet fornyet fokus på det danske C25-selskab på grund af dets vaccinekandidat mod RS-virus. Det sker, efter biotekselskabet har offentliggjort en licens- og produktionsaftale med kinesiske Nuance Pharma om udvikling og kommercialisering af RSV-vaccinen mod respiratorisk syncytialvirus (RSV) hos voksne i Kina, Hong Kong, Macau, Taiwan, Sydkorea og visse sydøstasiatiske lande.

Når Sydbank ser så stort potentiale i Bavarian Nordic, så skyldes det, at RSV har samme udbredelse som influenza, og hos den ældre del af befolkningen kan sygdommen have alvorlige konsekvenser. Potentialet bliver understreget af, at »omkring 80 pct. af alle dødsfald som følge af underliggende luftvejs- og kredsløbssygdomme, relateret til RSV, sker hos befolkningen over 65 år.«

Læs også: Kursfaldet skjuler det sande billede – tror billig aktie er en vinder

»Behandlingsmulighederne er begrænsede, og der findes – i modsætning til influenza – ingen godkendt vaccine mod RSV på markedet. Markedet for RSV-vacciner har derfor i vores optik mangedobbelt blockbuster-potentiale,« forklarer Søren Løntoft Hansen.

Bavarian Nordic vil modtage en forudbetaling på 12,5 mio. dollar og er berettiget til potentielle milepælsbetalinger på op til 212,5 mio. dollar. Desuden er Bavarian berettiget til tocifrede stigende royaltybetalinger i forbindelse med det fremtidige salg.

Læs også: Tror overset 'aktie-juvel' kan stige 50 pct. på 2-3 år – 'den er for billig'

Hos Sydbank ser man derfor »særdeles positivt på offentliggørelsen af partnerskabsaftalen med Nuance Pharma.«

»Selvom investorernes øjne fortsat er rettet mod en potentiel partnerskabsaftale, der dækker USA, Europa og Japan, er den indgåede partnerskabsaftale efter vores vurdering endnu en blåstempling af Bavarians RSV-vaccine,« lyder det fra banken.

Det er samtidig værd at have in mente, at RSV-vaccinen tidligere i år blev tildelt 'Breakthrough Therapy Designation' af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA). Det betyder, at biotekselskabet får adgang til overhalingsbanen hos FDA, når det kommer til myndighedernes godkendelsesprocedure.

Det er for aktieanalytikeren at se endnu en blåstempling af vaccinen.

Bavarian Nordics stærke resultater med RSV-vaccinen fra Human Challenge-studiet, Breakthrough Therapy Designation-tildelingen og partnerskabsaftalen med Nuance Pharma bør ifølge Søren Løntoft Hansen samtidig virke »appellerende for andre medicinalselskaber i forhold til indgåelsen af en partnerskabsaftale, der dækker de største markeder.«

Bavarian Nordics RSV-vaccine har det mindre mundrette navn 'MVA-BN RSV'. Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en købanbefalng på Bavarian Nordic-aktien.