Henter kommentarer

Dansk børsdebutant falder på første handelsdag


 

(Opdateret kl. 12.13 med uddybende forklaring vedrørende samlet værdi af selskabet)

Det danske medtech-selskab Brain+ falder i på sin første handelsdag.

Et par timer efter dagens handel er skudt i gang, er aktien umiddelbart nede med 17,57 pct., viser data fra finanstjenesten Bloomberg. Dog er nedturen, som den optræder på diverse datatjenester, ikke udtryk for det reelle tab for de investorer, der var med i tegningsperioden. Her fik investorerne nemlig både aktier og tegningsretter, hvilket kursændringen ikke tager højde for.

Dagens allerførste handel blev gennemført til kurs 5 og siden er aktien sivet til 4,74 kr. pr. aktie, hvilket svarer til et fald på godt 5 pct.

Selskabet går på børsen i en tid, hvor det danske C25-indeks på få uger er drattet om med omkring 9 pct., og to andre danske selskaber – Speedrecruiters og Re-Match – har valgt at udskyde deres børsnotering som følge af uro på aktiemarkederne.

»Det er jo ikke noget drømmescenarie, men i sidste ende handler det om at kigge på casen. Jeg kan hverken gøre fra eller til for, hvordan aktiemarkedet udvikler sig. Vi har en stærk case, uanset om farven er rød eller grøn på aktiemarkedet i morgen,« lød det fra Søren Jonas Bruun, partner i Gemstone Capital, der er finansiel rådgiver på børsnoteringen af Brain+, i en kommentar til Euroinvestor inden børsen slog dørene op.

Læs mere om selskabet og børsnoteringen her.

Læs også: Ny vild rekord: Så mange danskere er pensionsmillionærer

Læs også: Nye tal afslører: Udbuddet af boliger står bomstille