Henter kommentarer

Dansk selskab går på børsen i blodrødt marked: "Vi må have is i maven, og det har vi"


Mens de to danske selskaber Speedrecruiters og Re-Match har valgt at udsætte deres entre på børsen som følge af uro på aktiemarkederne, er historien en anden for Brain+.

I dag går medtech-virksomheden, der har specialiseret sig i digital medicin, på vækstbørsen Firsth North i en tid hvor C25-indekset er dykket mere end 9 pct. på få uger.

»Det er jo ikke noget drømmescenarie, men i sidste ende handler det om at kigge på casen. Jeg kan hverken gøre fra eller til for, hvordan aktiemarkedet udvikler sig. Vi har en stærk case, uanset om farven er rød eller grøn på aktiemarkedet i morgen,« lyder det fra Søren Jonas Bruun, partner i Gemstone Capital, der er finansiel rådgiver på børsnoteringen af Brain+, i en forberedt kommentar.

Og selvom det er et surt marked, selskabet nu træder ind i, er administrerende direktør og medstifter Kim Baden-Kristensen ikke urolig.

»Vi har fået en rigtig fin overtegning, der gør, at vi har de penge, som vi skal bruge. Vi har nu 12 måneder til at vise, at vi kan levere på vores plan. Hvis aktien bliver negativt påvirket, vil jeg tænke, at det er fordi investorerne er bange for det generelle marked, og at det ikke har noget med vores case at gøre. Vi må have is i maven, og det har vi.«

Rift om aktierne

Der har været rift om aktierne i Brain+, og aktien er overtegnet med 69 pct., hvilket betyder, at de fleste investorer fra tegningsperioden kun får omkring halvdelen af de ønskede aktier.

Torsdag omkring midnat sluttede tegningsperioden, og i alt er der tegnet aktier for 25,4 mio. kr. fordelt på 1288 investorer.

»Vi er kisteglade for, at vi har notering nu, blodrødt marked eller ej,« lyder det fra Søren Jonas Bruun.

Rabat på kursen

Børsnoteringen af selskabet er den første i Danmark, hvor hver aktie er kombineret med en tegningsret – også kaldt en warrant – til én aktie yderligere. Også kaldet en såkaldt IPO-Unit. Det betyder i praksis, at investorer, der har købt aktier ved fortegningen eller i tegningsperioden, efter et år vil kunne købe et tilsvarende antal aktier med 30 pct. rabat på kursen til den tid.

Brain+ har endnu ikke nogen produkter på markedet, men forventer at have det i 2025. Produktet er såkaldt digital medicin til behandling af demens og Alzheimers.

Selskabet driver i øjeblikket 6 kliniske studier af tre produkter til behandling og forebyggelse af demens og Alzheimers i samarbejde med en række af de førende universiteter og medicinske miljøer med speciale i hjernelidelser, blandt andet Oxford University.

Alle tre produkter er i den kliniske fase 2a og fuldt finansierede. Målet de kommende år er at indlede fase 3-forsøg og opnå regulatorisk godkendelse af kommerciel lancering af produktet Cognitive Stimulation Therapy, som er digital kognitiv stimulationsterapi til behandling af demens.

Læs også: Pengene og kulturen med Pernille Wahlgren: »Jeg har altid været vildt fascineret af Karen Blixen«

Læs også: Storbank om bombet C25-aktie: Ser potentiale på mere end 60 pct.