Henter kommentarer

| Opdateret

Dansk folkeaktie kaldes for billig: 'Køb den'


Novo Nordisks stærke indtjeningspotentiale er ikke til fulde indregnet i Novo Nordisk-aktien.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i et nyt analysenotat om det danske selskab, der har specialiseret sig inden for diabetes og fedme. Han holder fast i sin købsanbefaling på aktien i den danske medicinalgigant, efter selskabet i den forgangne uge kom med friske regnskabstal.

Læs også: Vigtigt aktieindeks i største nedtur siden 2008

Her leverede Novo Nordisk ifølge ham en meget stærk indledning på 2022, hvilket blev understreget af, at Novo Nordisk opjusterer 2022-prognosen.

»Vi fastholder Køb på Novo Nordisk-aktien. Novo Nordisk leverer en meget stærk indledning på 2022 og opjusterer 2022-prognosen. Dermed er det meget stærke indtjeningsfundament fra 2021 blevet taget med ind i 2022. Det i vores øjne positive indtjeningspotentiale er ikke til fulde indregnet i Novo Nordisk-aktien,« bemærker Søren Løntoft Hansen.

Læs også: Har advaret mod det længe – nu sker det: 'Sidste gang faldt aktierne 20 pct.'

»Vi udelukker ikke nye overraskelser til helårsprognosen. Indtjeningspotentialet for Novo Nordisk har ændret sig fundamentalt i positiv retning siden 2021 og den udvikling er fortsat i 1. kvartal 2022, hvilket kvartalsregnskabet efter vores vurdering er et klart vidnesbyrd om,«

Han begrunder det med, at Novo Nordisk gentager sin forventning om at kunne leve op til den tårnhøje efterspørgsel på fedmemidlet Wegovy i USA i andet halvdel af 2022. Leverandør-problemer har tidligere skabt usikkerhed om netop det, og sendt aktiekursen ned, men der er grund til at tro, at det vil gå anderledes, mener analytikeren.

For ham at se vil det især være Ozempic og Rybelsus og fedme-forretningen, der kommer til at bidrage til væksten i den resterende del af 2022. Selvom Novo Nordisk kan ende i modvind på andre fronter, vil Søren Løntoft Hansen derfor ikke udelukke nye overraskelser i forhold til prognosen.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en købsanbefaling på Novo Nordisk-aktien.

Læs også: Warren Buffett i kæmpe stats på kendt gaming-aktie

Læs også: Stjerneinvestor i megasats på kendt aktie