Henter kommentarer

Dansk høreapparatgigant skuffer analytikere


Aktieanalytikere, der følger Demant tæt, havde forventet, at den sjællandske lydmastodont ville omsætte for 4.718 millioner kroner i årets første måneder.

Men Demant rammer lavere og toplinjen hedder 4.603 millioner kroner

Det viser selskabets kvartalsopdatering, som netop er offentliggjort tirsdag morgen.

Læs også: 10 mulige aktieguldfugle den professionelle investor satser på nu

Det er særligt Demants kommunikationsområde, der b.la. inkluderer headsets, som trækker salget ned, for her er en en organisk vækst på -25 procent

Demant har desuden valgt at stoppe alle salg til Rusland, Belarus og de ukrainske provinser Donetsk og Luhansk. Af den grund forventer C25-selskabet et tab på driftsresultatet i omegnen af 100 millioner kroner i 2022.

Selskabet, der producerer høreapparater, -implantater og headsets, fastholder dog fortsat sine forventninger til hele året.

»I det forløbne kvartal har vi vist, at vi har været dygtige til at få attraktive produkter og services ud på markedet, samtidig med at vi forbliver relevante for vores kunder og brugere. Vi vil fortsætte i samme spor, og selvom vi forventer at se en negativ effekt af vores salgsstop i Rusland, fastholder vi vores finansielle forventninger til 2022, som viser meget solid vækst og et solidt overskud,« siger Søren Nielsen, koncernchef og administrerende direktør for Demant, i forbindelse med regnskabet.

Demant er grundlagt i 1904 og har hovedkvarter i sjællandske Smørum. De sælger produkter i mere end 130 lande og har 18.100 ansatte.

Analytikernes forventinger er indsamlet af Demant selv inden kvartalsopdateringen, og det er baseret på 11 analytikere.

Læs også: Rygterne svirrer: Elon Musk jager flere penge

Læs også: Facebook dropper stort sats – brugerne skal måske selv opdage det