Henter kommentarer

Dansk kapitalforvalter om 3 megatrends: 'Du kan ikke, ikke være med på det her'


 
I videoen kan du komme nærmere begreberne bull- og bear-marked.
Vis mere

 

Den grønne omstilling, digitalisering og aldrende befolkning. Mixet godt op med en global pandemi og gentagne nedlukninger af samfund kloden rundt, så har man den cocktail,  der har overtrumfet alt og alle på aktiemarkederne i 2020. Netop denne ustoppelige cocktail har den lille kapitalforvalter Investeringsrådgivning (IRG) forsøgt sig med i alle aktiefondene i år.

Fondene hos IRG er struktureret som aktieselskaber, hvilket betyder, at de i modsætning til investeringsforeninger kan opretholde en større mængde kontanter, som de taktisk kan benytte i tilfælde af voldsomme nedture på markedet som vi netop er vidne til nu. Det forklarer adm. direktør Peter Kubicki fra IRG.

Læs også: Danske Bank om præsidentvalget: Dette udløser den største markedsreaktion

Peter Kubicki var op gennem 00'erne en af de mest betydningsfulde og mest profilerede aktører på det danske aktiemarked. Som chef for børsmægleren Enskilda Securities, der siden blev slugt af storbanken SEB, hvor Peter Kubicki siden strøg til tops i den svense storbanks kapitalforvaltningsenhed i København.

I de noget mere beskedne rammer hos IRG er det medstifter Michael Krogh Andersen, der varetager porteføljerne, der er stærkt eksponeret til de tre megatrends, hvor klimaaktier, it-aktier og sundhedsaktier fylder godt op i porteføljen.

Peter Kubicki er manden, der udlægger teksten for den lille, uafhængige kapitalforvalter. Han har set det meste med sin årtier lange erfaringer fra aktiemarkedet. Og han erkender blankt, at prisfastsættelsen for mange af selskaberne i porteføljen ser anstrengte ud på papiret.

»Men du kan ikke, ikke være med på det her,« som han udtrykker det.

Læs også: 3 spændende megatrend-ETF'er: Her er 3 bud på langsigtet gevinst

»Du kan simpelthen ikke gå imod de enorme kræfter der er i spil på markederne i de her tider. Aktiemarkedet er styret af et enormt inflow af kapital via blandt andet passive investeringsfonde. De helt store institutionelle investorer vil have ansvarlige investeringer. Den her bevægelse vil tage årevis,« siger han og peger på, at den grønne omstilling bliver et kæmpe tema på aktiemarkedet også i det kommende år.

»Det gode er, at vi faktisk på et så smalt aktiemarked som det danske, kan få en meget stærk og meningsfuld portefølje ved at gå med i de globale megatrends som investorer,« siger Peter Kubicki.

Han peger på, at Danmark er stærk på hele sundhedssektoren med alt fra flere selskaber indenfor medico som Demant, Coloplast og Ambu. Inden for biotek er det Genmab blandt de helt store og medicinalsektoren behøver ikke anden introduktion end at nævne Novo Nordisk, der er et af Europas mest værdifulde selskaber.

Inden for digitalisering nævner Peter Kubicki både softwareproducenten Simcorp, der leverer systemer til at håndtere de komplicerede porteføljestyringsværktøjer, der anvendes af professionelle kapitalforvaltere verden over. Også Netcompany er at finde i porteføljen som en stærk case inden for digitalisering.

Udover den danske portefølje har IRG tre andre aktiebaserede fonde - alle ligger i aktieselskaber - som følger den samme overordnede strategi. Derudover er en enkelt fond dedikeret højrentelande.

Læs også: Trump henter ind på Biden i flere svingstater i ny måling