Henter kommentarer

Dansk kapitalforvalter satser på dansk C25-aktie – tror på markant ændring


ISS-aktien er attraktiv prisfastsat og værd at satse på for langsigtede investorer.

Det vurderer den danske kapitalforvalter MW Compounders, der satser på aktier i selskaber, hvor det er interessant at være langsigtet investeret.

MW Compunders har i et opsigtsvækkende træk valgt at satse på den danske servicekoncern ISS, der opererer inden for blandt andet kontorrengøring og kantinedrift. Selskabet med de godt 350.00 ansatte har historisk ikke været en compounder-aktie, fordi ISS har været dårlig til kapitalallokering, men det er på vej til at ændre sig, vurderer MW Compounders.

Læs også: Nordea om recessions-frygt: Det er for tidligt at købe aktier her

»Historisk har ISS ikke været en compounder aktie, fordi selskabet har destrueret værdi med køb og salg af virksomheder. Virksomhederne der er blevet solgt, er solgt til halv pris, af dem der er blevet købt. Det har været penge ud af vinduet. Det vurderer vi slutter nu, hvor selskabet har fået både en bestyrelsesformand og en direktør, der forstår kapitalallokering,« forklarer porteføljeforvalterne Johannes Møller og Dan Wejse i en kommentar.

For dem at se har ISS samtidig en forretningsmodel, der er »forholdsvis konjunkturresistent og med indbygget beskyttelse mod inflation. Det er gode egenskaber i dagens marked,« forklarer porteføljeforvalterne.

Læs også: Mærsk-boss scorer 14 millioner i et snuptag

De vurderer, at ISS fremadrettet kommer til at  levere 5 pct. EBIT-marginen, som servicekoncernen leverede frem til, da coronakrisen brød ud i 2020. Det er relevant for den danske kapitalforvalter, der har sammensat en portefølje bestående af 20-30 compounder-aktier.

Det sker ud fra den tanken om, at selskaberne ventes at kunne levere holdbar og langsigtet vækst, hvor væksten hvert år lægges som et nyt lag ovenpå væksten fra forrige år. Det kaldes også for rentes rente-effekten.