Henter kommentarer

Dansk topchef: 'Det er først ved at gå op for os nu'

Foto: ARUN SANKAR
Vis mere

»Størrelsen og vigtigheden af at komme med ind i dette konsortium er først ved at gå op for os nu.«

Sådan lyder det fra FOM Technologies' topchef Michael Stadi til Euroinvestor. Det sker efter, at det danske First North-selskab er blevet valgt som en langsigtet partner af den amerikanske statsfinansierede IMOD-klynge, der tæller navne som Microsoft, Amazon og Applied Materials. Her skal FOM Technologies som eneste udenlandske selskab, være blandt i den absolutte superliga om at udvikle fremtidens informationsteknologi i USA.

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'De burde være i enhver portefølje'

»Udover førende amerikanske universiteter og statslige instanser er det lutter Fortune 500 selskaber. Den mindste af de virksomheder vi skal arbejde med, har 24.000 ansatte. Vi sad og jokede med at vi kun var  12 ansatte her i FOM Technologies. Alligevel har vi en vigtig rolle at spille.  Vi er det seneste år blevet vejet og målt og gået efter i sømmene og der er stor tiltro til os i USA, både forksningsmæssigt og kommercielt. Danmark har ofte  før kunne markere sig på allerhøjeste internationale teknologiske niveau og den tradition er vi ekstremt stolte af at bidrage til,« fortæller Michael Stadi og fortsætter:

»Med vores deltagelse i IMOD-projektet beviser vi, at dansk højteknologi kan være med i den absolutte globale superliga. Selv om janteloven stadig ligger i de fleste danskeres DNA, må vi godt rette ryggen og holde hovedet højt i troen på at selv små små danske virksomheder kan blive blandt de bedste i verden indenfor en teknologisk niche, der kan blive en af nøglerne til at løse verdens udfordringer.«

FOM Technologies udvikler såkaldte 'Slot Die Coating'-maskiner, som gør det mulige for forskere at udforske og udvikle nye produkter af materialer, som skal have en særlig egenskab. Forkortelsen 'FOM i selskabets navn kommer af ordene 'funktionel organisk materiale'.

Læs også: Lille dansk virksomhed kommer i selskab med amerikanske tech-giganter

Læs også: 3 mulige aktieguldfugle - dem tror aktiechefen selv på