Henter kommentarer

Dansk vaccineselskab modtager ordre på 484 mio. kr.


Det danske vaccineselskab Bavarian Nordic har indgået en kontrakt med EU om at levere sin koppevaccine til det 'strategiske beredskab' i unionen. 

Kontrakten har en værdi af 65 mio. euro - svarende til 484,7 mio. kr. og skal leveres i 2025. 

Læs også: Dansk topchef køber aktier for 1,5 mio. kr.

Kontrakten følger to tidligere kontrakter, indgået i 2023 og leveret i 2024, på koppevacciner til EUs lagre på tværs af Europa, fremgår det af en meddelelse. 

»I de senere år har offentlige sundhedskriser understreget behovet for at opbygge en robust infrastruktur på tværs af EU, når det gælder udrulning af vacciner i nødsituationer. Vi bifalder initiativet fra rescEU, der sigter mod at styrke EU’s evne til at imødegå fremtidige sundhedskriser, og som gennem voksende ordrer på vores koppevaccine vil styrke det biologiske beredskab i regionen yderligere,« udtaler adm. direktør i Bavarian Nordic Paul Chaplin, der fortsætter: 

»Vi er glade for at udvide dette samarbejde i takt med at vi øger vores forpligtelser til at levere koppevacciner til en voksende kundebase, samtidig med at vi udvider vores base af kontrakter for 2025.«

Bavarian Nordic markedsfører sin koppevaccine under navnene JYNNEOS, IMVANEX og IMVAMUNE.

Det danske vaccineselskab steg med knap 2,5 pct. i mandagens børshandel, men det seneste år er aktien gået tilbage med 17,6 pct. 

Læs også: Snart knapper Carlsberg op for nye tal: Her er de ting, som du skal holde øje med

Læs også: Bavarian Nordic melder nyt ud om vaccine

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer