Henter kommentarer

Danske Bank efter massiv nedtur: Himmelstormere begynder at ligne value


Der gemmer sig muligt aktieguld blandt de aktier, der er faldet tilbage.

Det vurderer Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen. Investorer bør ifølge ham se nærmere på den del af aktiemarkedet, hvor man finder selskaber inden for sociale medier eller som har specialiseret sig inden for streaming. Her er flere vækstaktier begyndt at ligne værdiaktier, lyder det.

»Nogle SoMe- og SoMe-lignende selskaber tjener [ …] gode penge og er med deres reducerede værdiansættelse efterhånden næsten at betragte som valueaktier,« forklarer strategen.

Læs også: Sydbank: Disse aktier bliver du nok glade for de næste måneder

Vækstaktier dækker over aktier i selskaber, der har høj vækst i omsætningen og indtjeningen sammenlignet med det brede marked. Det betyder dog også, at de har en høj prisfastsættelse. Værdiaktier - også kaldet valueaktier - dækker over aktier i selskaber, hvor væksten og prisfastsættelsen er lavere end det brede marked.

Investorer bør ifølge strategen også dykke ned i selskaber inden for tv-streaming, hvor store kursfald har gjort, at en lang række tidligere aktie-himmelstormere er styrtet mod jorden og nu ligner value-aktier Det er ifølge ham ikke mindst set i lyset af udsigten til reklamer på streaming-platformene og dermed nye indtjeningsmuligheder.

Det er et område, hvor den amerikanske streaminggigant Netflix tidligere har siddet på tronen, men selskabet får ikke lov til at beholde hele kagen for sig selv i fremtiden, vurderer Lars Skovgaard Andersen.

Han henviser til en rapport fra det hollandske investeringsfirma Dasym, der har set nærmere på de forskellige aktører og deres muligheder.

Læs også: Efter vanvittige stigninger: Luksusure taber værdi

»Her spås Disney at have overtaget tronen fra Netflix som største streaming-aktør i 2026, måtl på antal abonnenter. Disney og Amazon har via deres platforme Disney+ og Amazon Prime flere strenge at spille på – for eksempel er streaming for Amazon bare en del af en større pakke,« lyder det fra Lars Skovgaard Andersen, der uddyber:

»Både inden for SoMe og streaming vil der både være langsigtede vindere og tabere, og selv om vi i Danske Bank fortsat har kommunikationsservice på undervægt, er det nu, du skal begynde at kigge efter de selskaber, som vil flyde ovenpå, og som kan komme styrket ud af kriser og tage markedsandele fra konkurrenter undervejs.«

Investorer bør ifølge Danske Bank fokusere på såkaldte kvalitetsselskaber, som er karakteriseret ved blandt andet en robust egenkapitalforrentning, stabil indtjeningsvækst og lav finansiel gearing.