Henter kommentarer

Sydbank: Disse aktier bliver du nok glade for de næste måneder

Foto: Nicolas Armer
Vis mere

Danske aktier vil klare sig bedre end andre aktiemarkeder i den kommende tid.

Det forudser Sydbank i en ny analyse forud for, at en lang række selskaber er på vej med regnskabstal for, hvordan det er gået i andet kvartal.

Høj kvalitet og en defensiv karakter. De to kendetegn vil især hjælpe danske aktier igennem regnskabssæsonen, lyder det fra Sydbank. Her er man overbevist om, at der er et kraftigt omslag på vej.

Det store skifte kan rent faktisk allerede være i gang.

Læs også: Han forudså finanskrisen – nu ser han et andet skifte

»De 2. kvartalsregnskaber, der skal præsenteres i de kommende uger, bliver formentlig forløber for et af de stærkeste omslag i aktivitetsniveau (undtagen i forbindelse med covid-19), vi har oplevet i nyere tid,« lyder det fra aktieanalysechef Jacob Pedersen i en ny udgave af bankens 'Aktiestrategi'.

Udmeldingen skal ses i lyset af, at nærmest alle selskaber de seneste tre måneder har kæmpet med at få »komponenter hjem til de varer, der nærmest blev flået ned af hylderne.« En opbremsning i forbruget vil dog vende op og ned på det. Investorer skal derfor forberede sig på nye kursfald.

»Den tårnhøje inflation truer lige nu med at sænke købelysten hos forbrugerne og trække tæppet væk under det økonomiske opsving. Det kan betyde en regnskabssæson med en noget højere andel af nedjusteringer, end vi er vant til på de globale aktiemarkeder,« lyder det fra Jacob Pedersen, der tilføjer:

»Indtjeningsskuffelser vil utvivlsomt blive mødt med kursfald. Særligt de cykliske aktier kan få det svært, hvis modvinden fra den økonomiske opbremsning er hårdere end forventet.«

Læs også: Nordnet: Det her kan være godt nyt for danske aktier

Cykliske aktier kan få det særligt svært, fordi de underliggende selskaber nyder godt af en økonomi, der buldrer derudaf. Aktieanalysechefen afviser dog ikke, at der kan være kursstigninger blandt den type aktier. Det gælder for eksempel selskaber inden for forbrug og industri.

»Kan de værst ramte selskaber indfri investorernes forventninger og berolige dem om markedsudsigterne, udelukker vi ikke, at der kan være plads til lettelse og kursstigninger,« bemærker Jacob Pedersen.

Det forholder sig omvendt for især medicinalaktierne, der kan fungere som bolværk mod den bølge af kursfald, som Sydbank ser forude.

Investorer skal ifølge Sydbank stadig forvente et afkastpotentiale i det kommende års tid, der er positivt, men som er lavere end historisk. Afkastpotentialet blandt danske aktier er dog højere end på de globale aktiemarkeder, understreger Sydbank.

Læs også: Ændrer syn på aktie-fremtiden: Sådan tror storbank, at det vil gå

Læs også: Nationalbankdirektør frygter inflationspiral