Henter kommentarer

Nationalbankdirektør frygter inflationspiral


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

En løn- og prisspiral er den absolut største frygt i Nationalbanken, og derfor skal finanspolitikken strammes hurtigst muligt.

Det mener Nationalbankdirektør Lars Rohde, skriver Dagbladet Børsen.

»Hvis efterspørgslen ikke bliver begrænset, er der en overhængende fare for, at vi får det, som vi frygter mest: En løn- og prisspiral,« siger Lars Rohde til Børsen.

Læs også: Euroen på laveste niveau i 20 år

Lars Rohde ser det som vigtigt, at den samlede finanspolitik bliver strammet, herunder en kraftig opstramning af finanspolitikken for 2023 for ikke at presse arbejdsmarkedet yderligere.

Som følge af mere vedvarende energiprisstigninger og et fortsat pres på de globale forsyningskæder er Nationalbankdirektøren nu mere pessimistisk og tættere på et risikoscenarie.

Danmark har et betalingsbalanceoverskud i størrelsesordenen 8 pct. af bnp, så derfor er konkurrenceevnen god, pointerer Rohde, der heller ikke ser noget problem i, at de danske lønmodtagere får lidt mere i lønposen.

Tempoet er dog vigtigt, fremhæver han ifølge Børsen.

Læs også: SAS mødt af stor kritik: 'Det har været spil for galleriet'

Læs også: Tysk gigant styrtdykker efter russisk træk

.\˙ MarketWire