Henter kommentarer

Danske Bank i ny analyse: Her fortsætter børsfesten


Investorer skal være forberedt på et mere afdæmpet afkast, men aktiefesten fortsætter på udvalgte børsmarkeder.

Det vurderer Danske Banks i en ny analyse til bankens kunder, som Euroinvestor har fået indsigt i. Der er pæn vækst i sigte, hvis der sker et gradvist skifte fra forbrug af varer over imod tjenester. Det vil samtidig fjerne presset på forsyningskæder, fragtrater og råvarer, forklarer chefstrateg Frank Øland.

»Vi forventer, at genåbningsvæksten afløses af en mere normal højkonjunktur. Det bør understøtte mulighederne for en fortsat fremgang på aktiemarkedet,« lyder det fra chefstrategen. I løbet af de næste 12 måneder ventes globale aktier at give et afkast på 0-5 pct., lyder vurderingen fra Frank Øland.

Læs også: 'En af de mest lovende og spændende aktier, jeg har set i 13 år'

Vi taler dog om et marked, hvor det store indtjeningsboom er overstået, hvor delta-varienten stadig er en faktor og hvor den amerikanske centralbanks afvikling af dets opkøb eller rentestigninger ventes at påvirke aktiemarkedet. Særligt tapering og rentestigninger kan føre til en periode med kursfald, vurderer chefstrategen. Der er derfor heller ikke noget, at du skal øge risikoen, men i stedet have en balanceret tilgang til aktiemarkedet og udnytte de muligheder, der opstår, lyder det fra Danske Bank.

I det lys ser Danske Bank et kurspotentiale særligt to steder i aktiemarkedet – blandt IT-aktierne og finansaktierne.

Amerikanske kvalitetsaktier

Hos Danske Bank ser man et særligt kurspotentiale på det amerikanske aktiemarked, hvor man også har en overvægt-anbefaling af mod tidligere neutral. Banken medgiver, at værdiansættelsen er høj i USA sammenholdt med andre regioner, men man lægger vægt på, at »det amerikanske aktiemarked er typisk det bedste sted at være i perioder med øget usikkerhed og lidt mere afdæmpet vækst.«

Læs også: Lars Tvede: 'Jeg har købt ting, der er vanvittigt upopulære'

»Men det er en del af den præmie, du betaler for et marked med høj profitabilitet og mange kvalitetsselskaber med stabil forretningsmodel, stærk kapitalstruktur mv. En del af disse selskaber finder man inden for IT-sektoren, som er den ubetinget største aktiesektor i USA og en af de sektorer, vi aktuelt ser det mest attraktive afkastpotentiale i,« lyder det fra Frank Øland i analysen.

Europæiske finansaktier

Et andet sted, som investorer bør eksponerer sig imod er det europæiske marked. Det gælder især europæiske finansaktier, lyder det. Banken fremhæver, at det europæiske børsmarkeder stadig nyder godt af et stærkt vækstmomentum, hvilket blandt andet er hjulpet på vej af en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra Next Generation EU-fonden, EUs genopretningspakke.

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'

»Selvom usikkerhed kan tynge det cykliske europæiske aktiemarked, ser vi stadig understøttende faktorer for europæiske aktier. Det gælder ikke mindst forventningerne om en fortsat stærk økonomisk udvikling og indtjeningsvækst i Europa samt udsigterne til moderat højere lange renter, som vil understøtte den store europæiske finanssektor,« forklarer Frank Øland.

Danske Bank understreger, at man ikke vælger side imellem vækst- og værdiaktier, men at den bedste strategi ifølge banken er »en god balance mellem vækst og value med det bedste fra begge verdener.«

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Hør  også: Penge er noget, vi taler om: Noa Redington begik alle begynderfejl og tjente kassen

Læs også: Teknisk set: 3 upopulære aktier med kurspotentiale