Henter kommentarer

Danske Bank-strateg om skandaledirektør: 'Det virker så tåbeligt'


»Det virker så tåbeligt på så mange forskellige niveauer, at hvis jeg var investor ville jeg være meget bekymret.«

Det er meldingen fra senior investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen i onsdagens afsnit af Millionærklubben.

Kommentaren kommer i sammenhæng med, at topchef i det danske tech-startup MeeW, Armin Kavousi har måtte trække sig bare otte dage før selskabet efter planen skulle på Spotlight-børsen i Stockholm.

Armin Kavousi stopper i selskabet efter det er kommet frem, at han har har fusket med sit cv og blandt andet brystet sig af en master i neurovidenskab fra det britiske universitet Aston University, hvilket har vist sig at være løgn. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Storinvestor i skandaleramt selskab vil trække sig: 'Alle mine alarmlamper blinker'

»Hvis du er et nystartet selskab, så skal der bare være fuldstændigt rene linjer,« lyder det fra Lars Skovgaard Andersen.

»Hvis jeg som investor skulle købe ind i det her selskab, så skulle jeg godt nok have en stor risikopræmie. Der er så mange ting, jeg skal forholde mig til som investor. Jeg skal ikke også forholde mig til, at de lyver – For hvad har de så ellers løjet om?«,« tilføjer han.

Udover Armin Kavousis fusk med sit cv, så har to eksperter i Børsen kritiseret MeeW for, at deres regnskabstal forud for børsnoteringen ikke var reviderede.

Planen er, at selskabet skal rejse aktier for mellem 14,85-18,5 mio. kr., når de bliver børsnoteret. Ifølge Børsen er der tegnet aktier for 80 pct. af beløbet, og dermed er børsnoteringen i hus.

Læs også: Mens andre trækker sig – investor vil købe luns af skandaleombrust selskab

Når du er så tidligt i stadiet med et selskab, der vil børsnoteres, så er der meget fokus på de ting topchefen gerne vil opnå, lyder der fra Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef i H. C. Andersen Capital.

»Det er et kæmpe problem, at han har sagt han er neuroforsker, og der er fokuseret så meget på det,« siger han i onsdagens afsnit af Millionærklubben.

Børsnoteringen var garanteret, da der er tegnet aktier for 80 pct., men det er et problem, at det er en stifter, der nu er røget, lyder det fra aktiechefen.

»Var det bare en CEO og ikke en stifter, så kunne man lave en bedre adskillelse, men nu er det en stifter, som ejer meget af selskabet. Det er et stort problem,« siger han.

Læs også: Aktiechef om kursfald: Derfor er stemningen pludselig vendt

MeeW er det første danske selskab til i lang tid, der går efter at blive børsnoteret.

John Stihøj, der er analytiker og ejer af aktieportalen Aktieinfo, ser også problemer de nye informationer om Armin Kavousis fusk med hans CV.

»Det er noget skidt, det ødelægger tilliden. Nu var vi lige så glade for en børsnotering, det kunne bane vejen for andre efter lang tids tørke,« siger han til Euroinvestor,

MeeW skal efter planen børsnoteres 16. marts på Spotlight-børsen i Stockholm. Nu vil den største investor, IPO Nordic Fund, dog trække sig og ikke købe aktier i selskabet som planlagt efter fusk med Armin Kavousis CV er kommet frem, oplyser Jesper Vogelius fra IPO Nordic Fund til Børsen. Det kan du læse mere om her.

​MeeW beskæftiger sig med hjerneforskning, app-udvikling, it-løsninger, investeringer, privatlån og meget andet.

Læs også: Fyret topchef lægger sig fladt ned: 'Jeg har opført mig ubetænksomt'

Læs også: Sådan kan tusinder helt lovligt undgå at betale top-topskat