Henter kommentarer

Dansker fritaget for skat på milliongevinst på bitcoins: 'Det er i sig selv opsigtsvækkende'


En dansker er blevet fritaget for at betale skat af sin fortjeneste på salg af den udbredte kryptovaluta bitcoins over 1,5 mio. kr. 

Det fortæller Payam Samarghandi, der er advokat ved Samar Law med speciale i juridiske forhold vedrørende kryptovaluta, til Finans

Skattestyrelsen havde dog i første omgang afgjort, at den danske person skulle betale skat, men afgørelsen blev anket Skatteankenævnet og omstødt.

»Det er den første sag, hvor myndighederne vurderer, at en person er skattefritaget af så betydeligt et beløb. Det er i sig selv opsigtsvækkende,« forklarer han.

Læs også: Købt og solgt krypto? Sådan får du styr på skatten

Tidligere har Højesteret taget stilling til to sager, hvor to personer har stillet software eller serverkraft til rådighed for bitcoin-systemet og er blevet betalt i bitcoins for deres arbejde.

For at udvinde nye bitcoins kræver det nemlig enorme mængder computer- og serverkraft til at løse komplicerede regnestykker.

Fælles for begge sager er, at de to personer siden har solgt deres bitcoins med fortjeneste.

Højesteret finder, at begge personer skal betale skat af deres fortjeneste på bitcoins. I den ene sag lægges der vægt på, at personen har haft bitcoins i spekulationsøjemed.

Ifølge Skat kan gevinster på krypto medføre en skat på op til 53 procent.

Læs også: Højesteret om gevinst på bitcoin: Der skal betales skat

Læs også: Efter kritik: Skattesager med kryptovaluta genoptages