Henter kommentarer

Danskere snydt for millioner af svindlere


Danskere bliver i stor stil snydt for millioner af svindlere.

Det viser tal fra bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, ifølge Finans. I første halvdel af 2020 investerede danskere næsten 36 mio. kr. i det, som senere viste sig at være svindelprojekter. I 2019 lykkedes det svindlerne at bondefange danskere for op mod 53 mio. kr.

Svindlerne lokker med falske reklamer, hvor for eksempel skuespilleren Mads Mikkelsen eller tv-værten Jes Dorpf bliver misbrugt til få folk til at investere i f.eks. bitcoin.

»Det har i år været ekstra nemt for investeringssvindlere at få ofrene til at falde for deres tilbud. På grund af corona har rigtig mange mennesker både arbejdet og holdt ferie hjemme og samtidig sparet meget op. Derfor vil de gerne slippe for at betale negativ rente af deres opsparinger,« lyder det fra afdelingschef i Sydbanks 'Fraud', Malene Morsing, i en kommentar om tallene.

»Man skal aldrig tro på et investeringstilbud, der er for godt til at være sandt. Bliver man tilbudt en sikker investering med et garanteret afkast, og som er meget populært blandt de kendte, skal alarmklokkerne straks ringe,« uddyber hun.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Aktiedirektør: 3 aktier til 2021

Læs også: Kapitalforvalter: Disse 23 aktier satser vi på