Henter kommentarer

Denne aktie tror Karsten Ree især på


 
Her kan du se mere om hvad sektorer er, når det kommer til aktiemarkedet.
Vis mere

Erhvervsmanden Karsten Ree sætter nu ord på en af de aktier, som han tror allermest på. Det drejer sig om den kinesiske ehandelskæmpe Alibaba, skriver Finans. Alibaba bliver ofte sammenlignet med amerikanske Amazon, der også slår sig op på ehandel.

»Den (Alibaba-aktien, red.) har slet ikke haft samme stigning som Amazon, og der er meget mere tilbage i den. Når alle de investeringer rundt omkring begynder at kaste noget af sig, så kører den forretning endnu stærkere, end den allerede gør,« siger Karsten Ree til Finans. Han er især kendt for at sælge Den Blå Avis samt Bilbasen til eBay for godt 2 mia. kr. tilbage i 2008,

Han tror særligt på, at selskabet er godt positioneret til at vokse i både Asien og Afrika.

Karsten Ree har haft skiftende held med sine investeringer, eksempelvis tabte han ifølge Berlingske næsten 800 mio. kr. på sin investering i Amagerbanken. Men ser man på, hvad analytikerne, der dækker Alibaba-aktien, mener om det kinesiske selskab, så er der medvind.

Blandt de 67 analytikere, der har dækning af Alibaba-aktien, så har hele 66 af dem en køb-anbefaling, ifølge Bloomberg. Den sidste af dem har en hold-anbefaling på aktien.

Alibaba er da også en af de teknologi-aktier, der har haft medvind under coronakrisen. Det kunne også ses, da selskabet kom med regnskabstal i slutningen af august måned.

I det forskudte første kvartal landede selskabet  en omsætning på 153 mia. yuan - svarende til godt 139 mia. kr - hvilket er noget over det, som analytikerne havde forventet. Forventningen var en omsætning på 148 mia. yuan.

Alibaba er en del af ehandels-konglomeratet Alibaba Group, der under sig har Ant. Group, som ejer det populære mobile betalingsnetværk Alipay.

Læs også: Overset dansk succeshistorie? 'Mange var skeptiske i starten, men tallene taler deres eget sprog'

Læs også: Glem alt om FAANG-aktier - kinesernes modstykke er sendt helt afsted