Henter kommentarer

Denne aktie udgør 43 pct. af Buffetts portefølje


 
I videoen kan du se, hvad den såkaldte Buffett Indicator dækker over.
Vis mere

En bestemt aktie udgør op mod 43 pct. af investeringsguruen Warren Buffetts portefølje.

Det strider ellers mod grundtanken om at have en diversificeret portefølje, hvor du har spredt dine aktier ud på forskellige sektorer, geografiske områder og selskabsstørrelse. Det kan du læse mere om her.

Et kig ind i porteføljen hos investeringsselskabet Berkshire Hathaway, som den kendte valueinvestor står i spidsen for, afslører, at aktien i den amerikanske teknologigigant, Apple fylder massivt. Det fortæller Motley Fool, hvor man fremhæver, at der flere gange de seneste år har været tilfælde, hvor op mod 80 pct. af investeringsselskabets værdier har været tilknyttet blot tre sektorer, eller hvor op mod 66 pct. af investeringerne har været placeret i kun fire-fem selskaber.

SPONSERET INDHOLD: Derfor stiger antallet af kontaktløse betalinger

Der er i øjeblikket 46 positioner i Berkshire Hathaways portefølje, og hvis man ikke tæller den andenstørste position med, så er de øvrige positioner sammenlagt stadig mindre end Buffetts position i Apple.

Apple-positionen er på svimlende 91,3 mia. dollar, mens Berkshire Hathaways samlede værdi til sammenligning er på 213 mia. dollar. Den anden største position er i øvrigt i Bank of America. Baggrunden for Buffetts beslutning kan måske forklares med Warren Buffett pointe nedenfor:

'Diversificering er beskyttelse mod uvidenhed. Det giver mindre mening, hvis du ved, hvad du laver,' har Buffett tidligere forklaret.

Læs også: 25 tech-aktier med stort vækstpotentiale

Men hvorfor så lige Apple? Det er der nok flere forklaringer på, men Warren Buffett har tidligere udtalt, at han elsker virksomheder med vedvarende konkurrencefordele, et stærkt brand og en dygtig ledelse.

»Jeg ser ikke Apple som en aktie. Jeg ser den som vores tredje forretning,« udtalte Warren Buffett om Apple tidligere på året til CNBC.

De to andre forretninger er forsikringsselskabet Geico og jernbaneselskabet Burlington Northern Santa Fe Corporation. Begge er fuldt ud ejet af Berkshire Hathaway, og altså ikke børsnoteret.

Fornylig kom det frem, at Warren Buffett efter længere tids opkøbstørke nu har købt op i energisektoren. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Morten Springborg: Her går prisbevidste investorer glip af gode aktier

Læs også: Mads Christiansen: Langsigtet investering og 9 mulige vinder-aktier