Henter kommentarer

Derfor har dansk valueinvestor solgt kendt fly-aktie


 

Den danske valueinvestor Kurt Kara, der er aktiechef i investeringsforeningen Maj Invest, har tidligere i år frasolgt et lavprisflyselskab, som har tynget porteføljen. Det drejer sig om store amerikanske Southwest Airlines, der ellers havde genereret overskud 47 år i træk frem til 2020.

»Nu er de på kunstigt åndedræt nærmest, fordi staten tilfører dem kapital, så de kan overleve. Det er årsagen til, at vi er hoppet ud af aktien og har købt MTU Aero Engines i stedet, for vi er ikke interesseret i at have staten som aktionær i de virksomheder, vi investerer i,« siger Kurt Kara ved et videooplæg fra tirsdag 20. oktober.

Læs også: Aktien er buldret i vejret: 'Den er efter min mening klart mere værd'

Southwest Airlines' aktiekurs er faldet 22 pct. i år, mens MTU Aero Engines, der producerer jetmotorer, er faldet knap 31 pct. i 2020.

»Man skal passe på, at man ikke sælger på bunden. Derfor sælger vi noget indenfor luftfart og køber noget andet, der er faldet mere, men hvor der er mere støtte i bundlinjen, så vi regner med, at vi kan tjene det hjem igen på den. South West er et eksempel på noget, der virkelig blev ramt hårdt,« siger Kurt Kara.

MTU Aero Engines henter 60 pct. af omsætningen fra service og vedligeholdelse af eksisterende jetmotorer, og derfor står selskabet stærkere end Southwest Airlines, som nærmest får elimineret sin forretning af coronakrisen, påpeger aktiechefen. Udskiftningen fandt sted i maj.

Læs også: Nye tal: Titusindvis af danskere brænder nallerne på sønderskudte Norwegian

Læs også: Kendt valueinvestor: Derfor vil vi ikke røre europæiske bankaktier