Henter kommentarer

Det bør du vide inden fondsbørsen åbner


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier

Her fortsætter aktiefesten i 2021

“Centralbanker verden over vil fortsat holde hånden under finansmarkederne, og tocifrede stigninger i 2021 er ikke urealistisk”. Sådan lyder vurderingen fra chefstrateg i Danske Bank, Henrik Drusebjerg, ifølge Børsen.

Henrik Drusebjerg fremhæver i et interview med Børsen, at de ser et potentiale i de europæiske industriaktier. Det er på trods af at de i Danske Bank stadig har en undervægt af Europæiske aktier, for istedet fortsat at have fokus på især teknologi i USA og Asien som helhed.

En vis skepticisme udtrykker han endvidere overfor især kommunikationsteknologi og den finansielle sektor, hvor de ser de fortsatte lave renter som en forhindring for et opsving i den nærmeste fremtid.

Porteføljeforvalter ser potentiale i to nye danske aktier

Niels Andersen, chefporteføljeforvalter hos Bankinvest, fremhæver i et interview med Euroinvestor brintselskabet Everfuel og softwareselskabet Penneo som interessante aktier.

»Der kommer grøn hydrogen ind i billedet, for du kan omdanne el til grøn hydrogen. Der findes kun få virksomheder, der muliggør sådan et skifte, og et dansk svar er Everfuel, som er vores største beholdning,« udtaler Niels Andersen.

Modsat Everfuel opererer Penneo på et eksisterende marked, hvor der allerede er omsætning og indtjening. »De guider, at de vokser 40 pct. om året, og det ser ud til, at de holder niveau,« udtaler Niels Andersen om Penneo.

Hos Bankinvest har de meget positive forventninger til begge aktiers fortsatte udvikling, men fremhæver at der er en vis risiko forbundet med dem. Det kan du læse mere om i artiklen her.

Markedstendenser

Årets sidste handelsdag på det danske aktiemarked tegner til at åbne næsten uændret onsdag morgen. Investorerne får derfor ikke nødvendigvis det samme festfyrværkeri onsdag, som de fik tirsdag, hvor C25-indekset satte sin 44. rekord i år med en stigning på 0,3 pct. til 1688,22.

Den tyske DAX-future, der normalt er god rettesnor for udviklingen i Europa, peger onsdag morgen mod et lille fald på 0,1 pct., mens futures for de tre ledende amerikanske indeks ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct.

Generelt var aktiestemningen god i Europa tirsdag, hvor investorerne kunne gå hjem med plusser til flere af de ledende aktieindeks.

Undtagelsen var dog finansaktierne, der som sektor gik mest tilbage med et fald på 0,6 pct. i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks. Omvendt var der fortsat vind i sejlene for rejsebranchen, som set på sektorbasis vandt 1,7 pct.

Læs også: Akademikerne og aktierne: Tager Robinhood fra de fattige og giver til de rige?

Læs også: Aktiemarkedet i USA tirsdag: Rekord bremset af falmet håb om højere stimuluscheck