Henter kommentarer

Det bør du vide inden fondsbørsen åbner


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Her dagens mest væsentlige markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Private investorer er væltet ind på aktiemarkedet

Omkring samme tidspunkt Danmark lukkede ned for et år siden, begyndte danske private investorer at vælte ind på aktiemarkedet, og hos Nordnet oplevede man, hvad handelsplatformen betegner som et »investeringsboom«. Det skriver Børsen, der har talt med Anne Buchardt, landechef for Nordnet Danmark.

»Før coronakrisen voksede vores kundetilgang med ca. 20 pct. om året. Det, syntes vi, var en flot vækstrate, men vores kundebase er næsten fordoblet på et år,« siger hun til avisen.

I alt har Nordnet i Danmark 251.000 kunder, hvilket cirka er en fordobling på et år. Også investeringsbanken Saxo Bank oplevede en massiv stigning på 55.000 nye kunder i 2020. Det kan du læse mere om her.

Dansk spilfirma dropper foreløbigt børsnotering

Spilfirmaet Moviestarplanet har indtil videre skrottet arbejdet med en børsnotering, der skulle ske før sommerferien, da selskabets investorer gerne vil se resultaterne af to nye spillanceringer inden da. Det skriver Finans.

Med hjælp fra rådgivervirksomheden Norden CEF har Moviestarplanet forsøgt at aflæse appetitten på spilfirmaet blandt professionelle investorer i Danmark, men samarbejdet er brudt, og derfor kan en børsnotering ske tidligst efter sommerferien.

»Vi har aftalt at stoppe samarbejdet. Der er altid noget i forhold til pris og timing. Vi har prøvet forskellige ting, og jeg har det bare sådan, at det skal være godt. Jeg har en track record, der hedder 6-0. Alle (de selskaber, Norden CEF har børsnoteret, red.) har givet ekstra penge til investorerne. Jeg ønsker at beholde det der nul,« siger John Norden, administrerende direktør i Norden CEF til mediet. Du kan læse mere om Moviestarplanet her.

Private stormer ind på markedet: Kan give større udsving

I løbet af det seneste år, har flere handelsplatforme oplevet massiv kundefremgang, og aktier som Gamestop, AMC og Nokia har været en tur i luften. Med flere private aktører på markedet, vil der med stor sandsynlighed opstå flere udsving på en række selskabers aktiekurs.

Det skriver Børsen, der har talt med Ole Søeberg, formand i Dansk Aktionærforening.

»Jeg vil ikke blande mig i, hvordan andre handler aktier, men man skal nok forvente, at nogle af de nye private investorer kan skabe mere volatilitet i udvalgte selskabers aktiekurser fremover,« siger han til avisen.

Ole Søeberg venter dog ikke, at stigningen i private investorer på aktiemarkedet vil betyde »store skvulp« på det brede marked. Læs mere her.

Markedstendenser

Der er torsdag udsigt til små stigninger efter et par positive dage på det danske aktiemarked, efter at de amerikanske aktiemarkeder onsdag aften blev understøttet af en bedre end frygtet obligationsauktion i USA.

Aktiemarkederne har i nogle uger været presset af bekymringer om de stigende renter, og netop renterne kan få ekstra opmærksomhed torsdag eftermiddag, når Den Europæiske Centralbank, ECB, afslutter sit rentemøde med en rentemelding og efterfølgende pressemøde.

Onsdag steg det danske C25-indeks med 0,9 pct. til 1621,94 efter tirsdagens plus på 3,3 pct., der er den næststørste stigning på en enkelt dag nogensinde.

Den tyske DAX-future, der normalt er godt pejlemærke for det danske aktiemarked, ligger med en stigning på 0,3 pct., og de amerikanske futures peger også mod stigninger på 0,5-1,0 pct. når aktiemarkederne åbner i New York senere torsdag.

Dagens tal og begivenheder

Husk at du kan se hele den finansielle og økonomiske kalender her.

Læs også: Lau Svenssen: Danske Bank - målet er ikke omstrukturering men genrejsning

Læs også: Ung investor: Sådan investerer jeg 12.000 kr. om måneden