Henter kommentarer

Det bør du vide inden markedet åbner


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier

Chefstrateg: Billige britiske aktier kan gemme på potentiale

Det er oplagt at se mod Storbritannien, hvis man er på udkig efter billige aktier. Sådan lyder det fra Jakob Vejlø, chefstrateg i Bankinvest, som Børsen har talt med.

»Det britiske aktiemarked ser som helhed interessant ud, fordi det fremstår billigt målt på traditionelle valuation-værdier. Vi har samtidig fået afklaret hele brexit-komplekset, og Storbritannien er kommet markant længere end EU ift. vaccinering,« siger han til avisen. Se hvilke aktier han finder interessante her.

Private investorer kan være på vej væk fra aktiemarkedet i USA

I løbet af det seneste år er det væltet ind med private investorer på det amerikanske aktiemarked, men med små skridt mod den anden side af coronakrisen og et volatilt marked, kan investorerne være på vej væk igen, skriver Finans på baggrund af en artikel fra det amerikanske medie The Wallstreet Journal.

Ifølge mediet er handelsaktiviteten blandt private investorer bremset op hos flere af de store handelsplatforme de seneste uger, og på tværs af industrien er der også sket et fald i besøgende, samt den tid de bruger på platformen. Det kan du læse mere om her.

Olie stiger nervøst efter ny OPEC+ aftale og svækket dollar

OPEC+ aftalte i sidste uge, at begynde at forøge produktionen fra maj måned.

»Da der forventes større efterspørgsel i takt med, at de europæiske lande lemper restriktionerne og det samme sker i Nordamerika, er der ikke udsigt til større fald i olieprisen. Udsigt til højere verdensmarkedsproduktion vil derimod hæmme ny stigning i olieprisen fremadrettet,« skriver Nordea i en morgenrapport.

Oliepriserne stiger imidlertid tirsdag morgen, som følge af, »at den amerikanske dollar er faldet, hvilket har gjort køb af olien mere attraktiv.« Det skriver Ritzau ifølge Energiwatch.

Corona-tabere gør comeback på aktiemarkedet

Aktierne, der blev forladt, da coronapandemien brød ud, er igen blevet populærer hos investorerne, skriver Finans.

»Det er et udtryk for, at man tror på, at den normale hverdag vender tilbage, og at vi går ind i en periode med høj vækst,« siger Frederik Engholm til mediet. Det kan du læse mere om her.

Markedstendenser

»Vi forventer en positiv start på første handelsdag efter påske. De amerikanske aktieindeks satte under gårsdagens handel nye rekorder, hvor Asien her til morgen følger op med blandede indikationer,« skriver Sydbank i en kommentar.

Den tyske DAX-future, som er en god rettesnor for udviklingen i Danmark, indikerer en stigning på 0,92 pct. forud for åbningen.

For futures i de tre indledende indeks i USA ligger de alle omtrent uændret med fald på 0,01-0,18 pct.

Læs også: Kvinder og mænd vælger forskellige investeringsfonde men løber næsten samme risiko

Læs også: Stjerneinvestor satser på boom i infrastruktur