Henter kommentarer

Storbank udpeger 15 europæiske aktier med stort potentiale


Udfasning af flere restriktioner og udsigt til flere genåbninger, kan give europæiske aktier luft under vingerne.

Sådan lød det tirsdag fra investeringssttrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, der nu anbefaler sine kunder at skrue ned for andelen af danske aktier i porteføljen og op for de europæiske.

Også analytikere i den schweiziske investeringsbank UBS ser potentiale i europæiske aktier, og derfor har banken udpeget en række aktier, de vurderer, er gunstige og kan levere et afkast på minimum 25 pct. Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Analytikerne har udvalgt aktier inden for flere sektorer – blandt andet finans, industri og forbrug, og for alle aktier gælder, at UBS-analytikerne har en køb-anbefaling.

Volkswagen – UBS spår, at Volkswagen bliver direkte konkurrent med elbilvirksomheden Tesla, når det drejer sig om batteridrevne biler. Derudover venter analytikerne, at salget af elbiler vil stige, og derfor ser de et potentiale på 26,3 pct. for aktien.

Recket Benckiser – »Den mest overbevisende turn around-historie i den europæiske fødevarebranche.« Sådan lyder det fra UBS-analytikerne, når de skal beskrive, hvorfor aktien i Recket Benchkiser har potentiale. Virksomheden er grundlagt i Tyskland, men har i dag hovedkontor i Storbritannien og producerer sundheds-, hygiejne- og ernæringsprodukter. Netop de produkter har solgt godt under coronakrisen og kombinationen af det, og at virksomheden er i gang med en større ehandelsoperation for at kapre nye markeder, gør, at UBS vurderer, at aktien har et potentiale på 27,9 pct.

Zalando – Analytikerne i UBS er vilde med den Berlin-baserede e-handelsplatform Zalando og vurderer, at virksomheden har et potentiale på 34,7 pct. Det skyldes blandt andet, at analytikerne ser potentiale for yderligere vækst i forretningen.

Delivery Hero – Ifølge UBS er madleveringsselskabet både rentabelt og har en ledende position på det asiatiske marked, dog ikke Kina. Her ser investeringsbanken et potentiale på 31,4 pct.

Vivendi – Tilbage i december solgte Bob Dylan hele sit sangkatalog, der består af ophavsret til mere end 600 sange og som spænder over 60 år, til virksomheden Universal Music Group. Vivendi ejer Universal Music Group, og det har fået analytikerne til at se et potentiale i aktien på 28,1 pct.

Ayden – UBS-analytikerne venter, at teknologivirksomheden Ayden gradvist vil erstatte PayPal som eBays betalingsleverandør, og derfor vurderer analytikerne, at potentialet for aktien hedder 31,1 pct.

Vonovia – Vonovia er et tysk ejendomsselskab, og da UBS-analytikerne venter, at boligpriserne fortsat vil stige, har de vurderet, at aktien har et potentiale på 26 pct.

Experian – Virksomheden har hovedkvarter i Irland, men har aktiviteter i mere end 65 lande. Også i Danmark, hvor Experians RKI database er landets største register over dårlige betalere. UBS venter en tocifret vækst i Experians EBIT, indtjening før renter og skatter, og det gør blandt andet, at investeringsbanken ser et potentiale på 38,9 pct.

IAG – Bliver rejser igen normaliseret efter pandemien, venter UBS bedring i flykoncernen og ser derfor et potentiale på 45,4 pct. i virksomheden, der har hovedkvarter i London.

Airbus – Også i Airbus ser analytikerne et potentiale. Det lyder på 28,8 pct., og skyldes blandt andet, at Airbus' produktportefølje og kunder er langt mere robuste, end hvad markedet i øjeblikket afspejler.

Shell – Olieselskabet har ifølge UBS et potentiale på 25,3 pct.

Subsea 7 – Analytikerne fra UBS er blandt andet vilde med Subsea 7s stærke balance, som analytikerne vurderer, i øjeblikket er undervurderet. Derfor har de givet en aktie et potentiale på 27,6 pct.

Endesa – Det spanske elselskab Endesa lukker ned for sine kulanlæg og kernekraftværker og UBS forventer, at virksomheden i højere grad vil tilbyde vedvarende energi. Desuden venter analytikerne, at elpriserne i Spanien kommer til at vokse med 40 pct. Derfor har aktien ifølge dem et potentiale på 36,2 pct.

Deuscthe Telekom – Den tyske televirksomhed er fusioneret med virksomheden Sprint, hvilket har gjort Deustche Telekom stærkt positioneret. Derfor har virksomheden ifølge UBS-analytikerne et potentiale på 38,6 pct.

Inwit – Inwit er en italiensk virksomhed, der tilbyder trådløs netværksinfrastrukur, og er dominerende på det italienske marked. Her ser UBS et potentiale på 30,9 pct.

Læs også: 5 tip til dit første aktiekøb

Læs også: Investeringsstrateg: Derfor skal du købe disse aktier nu