Henter kommentarer

Investeringsstrateg: Derfor skal du købe disse aktier nu


Flere og flere får snart et stik i armen med en coronavaccine, og en lang række genåbninger står for døren.

Det har fået Danske Bank til at løfte vægten af europæiske aktier, som var de store tabere sidste år, mens de anbefaler deres kunder at skrue ned for danske aktier i porteføljen.

Det skriver banken i en nyhed på deres egen hjemmeside tirsdag morgen.

»Vi har allerede set, hvordan europæiske aktier har gjort det lidt bedre end globale aktier hidtil i år, og vi forventer, at den udvikling kan blive forstærket yderligere i de kommende måneder. Derfor har vi også netop løftet europæiske aktier fra neutral vægt til overvægt i vores rådgivningsporteføljer – dvs. at vi nu anbefaler investorer, at de skal have en højere andel af europæiske aktier i deres portefølje, end de forventer at have på lang sigt,« lyder det fra investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen.

Det er især udrulningen af vacciner og medvind fra både USA og Kina, der får strategen til at se potentiale i europæiske aktier.

»Den ekstra store opbremsning i Europa som følge af restriktioner og nedlukninger giver et stort potentiale, når økonomien genåbner, og høje bankindskud blandt selskaber tyder på en betydelig ophobet efterspørgsmål i Europa. Da Europa har mange eksporttunge selskaber, får europæiske aktier imidlertid også medvind fra øget vækst i blandt andet USA og Kina.«

Læs også: 5 tip til dit første aktiekøb

Også handelsaftalen mellem EU og Storbritannien har været med til at mindske den europæiske usikkerhed, der prægede år 2020.

Italienerne har fået ny premierminister, Mario Draghi, der tidligere besad rollen som formand for Den Europæiske Centralbank, og ifølge Lars Skovgaard Andersen, kan det være med til at få en ellers nødlidende italiensk økonomi stabiliseret, som i flere år har været kilde til usikkerhed i Europa.

Minimer danske aktier

Med de positive europæiske udvikling i sigte, kan mange danske investorer ifølge Lars Skovgaard Andersen med fordel overveje at reducere andelen af danske aktier i deres porteføljer og i stedet skrue op for andelen af europæiske.

»De fleste private investorer har stadig en uforholdsmæssig stor andel af danske aktier i deres porteføljer, og det danske aktiemarked giver ikke den samme eksponering mod et opsving for cykliske aktier, som europæiske aktier gør. Derfor har vi også set, at danske aktier faktisk halter efter globale aktier i år, hvor de sidste år leverede et stort merafkast,« lyder det fra investeringsstrategen.

Ifølge Danske Bank gav europæiske aktier et tab på 1,7 pct. i 2020, mens globale aktier leverede et afkast på 14,8 pct.

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Derfor skal du opføre dig som millionær, når du investerer i aktier

Læs også: Aktier kan stå over for dyk på op til 5 pct. inden påske