Henter kommentarer

| Opdateret

Det her minder ham om øjeblikket før alting kollapsede


Investorer jagter væksthistorien i sådan en grad, at det vækker bekymring.

Det er budskabet fra mediegiganten Liberty Medias formand John Malone i et interview med den amerikanske tv-station CNBC. Det sker med henvisning til, at børsnoteringer på stribe hamrer i vejret, aktiemarkedets stålsatte fiksering lige nu på vækst samt aktiernes højere og højere prisfastsættelse. Udviklingen minder den erfarne investor og forretningsmand om stemningen i slutningen af 1990erne og op til da dot.com-boblen sprang i foråret 2000.

»Der er ingen tvivl om, at aktiemarkederne lige nu er så interesserede i vækst frem for alle andre kriterier, og dette er ligesom boblen i slutningen af ​​90erne … til og med 2000,« udtaler John Malone, der står i spidsen for medie- og underholdningskonglomeratet.

Læs også: Advarer investorer mod uro om få timer: Fredag kan ende med kursfald

Vi taler om selskaber, der stiger eksplosivt, når de bliver børsnoterede, selv om der er tale om start-up-agtige selskaber, som taber penge.

»Det her er et stormløb lige nu. Profitabiliteten afgøres senere,« bemærker John Malone over for tv-stationen.

Han advarer især mod, at for mange 'billige penge' skaber for meget konkurrence i kapitalintensive brancher, fordi det kan ødelægge profitabiliteten i hvilken somhelst industri. Han henviser blandt til elbilproducenten Rivian, der har en markedsværdi på 130 mia. dollar, selvom selskabet taber penge og endnu ikke har nogen omsætning.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artikler og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Feberen fortsætter: Elbilsdebutant fordoblet

Læs også: Amerikansk aktie tordnede op med 76 pct.