Henter kommentarer

Det mener analytikerne om Hexagon Composites-aktien

Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Aktien i den norske virksomhed Hexagon Composites har fået en markant kurslussing de seneste 12 måneder.

Hexagon Composites-aktien er nede med mere end 21 pct., efter aktien toppede 18. januar 2021. Aktieanalytiker og Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen har imidlertid valgt at føje Hexagon Composites til porteføljen.

Hexagon Composites fremstiller trykbeholdere til gas, der især bruges på køretøjer, hvoraf lastbiler udgør det vigtigste segment, forklarer han. Det er et område, som han forventer vil opleve stor udbredelse for hurtigt at mindske CO2-udslippet. For ham at se vil Hexagon Composites-aktien vinde på den grønne omstilling og han opfatter sin position som en langsigtet investering, der kan ligge i porteføljen i 8-10 år. Det kan du læse mere om her.

Spørgsmålet er ikke desto mindre, hvad udsigterne er for Hexagon Composites-aktien på kortere sigt. Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Hexagon Composites-aktien, så tegner der sig et billede af en aktie med kurspotentiale.

Der er ifølge Bloomberg kun 3 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har alle 3 en købsanbefaling – ingen af analytikerne har hverken en hold- eller sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på op imod 47 pct.

De vurderer, at Hexagon Composites-aktien kan bevæge sig imod 54 norske kroner.

Dem, der er mest positiv over for Hexagon Composites-aktien, er Carnegie, der har en købsanbefaling og et kursmål på 95 kr.

Svenske SEB Bank har også en køb-anbefaling, men er mindre optimistisk vedrørende kursudviklingen. Her har man et kursmål på 55 norske kroner. Et lignende synspunkt finder man hos SpareBank1 Market, der har en købs-anbefaling samt et kursmål på 53  norske kroner.

Se listen: 11 billige danske aktier

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'