Henter kommentarer

Lau Svenssen har købt norsk grøn aktie

Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

Der er blevet føjet en grøn, norsk aktie til porteføljen.

Det fortæller aktieanalytiker og Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen. Det drejer sig om norske Hexagon Composites, som indgår i porteføljen for 'Bæredygtig omstilling' hos Svenssen og Tudborg, hvor Lau Svenssen er porteføljeforvalter.

»Rationalet for placeringen er, at tanke på køretøjer er en afgørende komponent i brugen af naturgas og/eller brint i de kommende 30 år. Transport har højt energiforbrug fordelt på utallige motorer,« forklarer Lau Svenssen.

Han hæfter sig ved, at aktien er faldet kraftigt siden kurstoppen i 18. januar, hvor aktien blev handlet omkring kurs 71 kr.

»Jeg mener, at aktien er nede og vende, men det er en aktie, som jeg har tænkt mig at holde i 8-10 år, «fortæller Lau Svenssen i Millionærklubben mandag.

Hexagon Composites, der også har det børsnoterede datterselskab Hexagon Purus, fremstiller trykbeholdere til gas, der især bruges på køretøjer.

Her er lastbiler det vigtigste segment, og der forventes ifølge Lau Svenssen en stor udbredelse for hurtigt at mindske CO2 udslippet. Han tilføjer, at han opfatter Hexagon Purus, som spydspids for anvendelse af brint og brændselsceller.

Du kan læse mere om 'Svenssen &Tudborg' i 'Lau Svenssen starter modelportefølje-firma: "Folks penge står og rådner væk"

Se listen: 11 billige danske aktier

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'