Henter kommentarer

Direktør sætter ord på Apple og Microsoft som kunder

Foto: Mads Nissen
Vis mere

Særligt to kunder springer i øjnene, når man ser på den virksomhedsbeskrivelse, som FOM Technologies er kommet med.

FOM Technologies står over for at blive børsnoteret 26. juni, og har i den forbindelse udsendt en gennemgang af selskabet til potentielle investorer. Her optræder teknologigiganterne Apple og Microsoft på en liste over kunder.

Selv om de to kendte selskaber har købt nogle af det avanceret forskningsudstyr, som FOM Technologies producerer, har selskabet været tilbageholdende med at udbasunere det, fortæller adm. dir. Michael Stadi i Millionærklubben tirsdag.

Læs også: FOM Technologies-direktør går efter stigning i omsætningen på 400 pct på fire år

»Jeg kan godt bekræft, at de har købt en af vores mindste maskiner. Det er et klassisk scenarie, hvor man køber en lille maskine og prøver teknologien af for at se, om det har gang på jord inden for det område, som man arbejder med,« udtaler Michael Stadi og tilføjer:

»Vi ved ikke præcis, hvilket område det er, men vi antager, at det er inden for batteriteknologi, og det er klart, at hvis de kommer tilbage, fordi de synes, at vores teknologi er interessant, og så er det selvfølgelig gunstigt for os. Det er det samme med Microsoft, hvor vi også antager, at det er inden for batteriteknologi, men det kunne også være andre teknologiprodukter,« udtaler Michael Stadi.

FOM Technologies har udviklet såkaldte 'Slot Die coating'-maskiner, som hjælper forskere, universitet og nogle af de største selskaber i verden med at udvikle, forske og kommercialisere materialer indenfor bl.a. solenergi samt indenfor batteri teknologi.

»I korte træk ønsker vi ikke at brande vores kunder, medmindre de selv ønsker det, og i dette tilfælde (Apple og Microsoft,red.) har de ikke interesse i at blive brandet den vej rundt. Vi respekterer, at de skal forske i det, og det kan sagtens være, at de kommer tilbage og synes, at teknologien virkede fint, men at det ikke var noget for dem. Det kan også være, at de synes, at teknologien var interessant for dem, og så arbejder vi videre derfra,« udtaler Michael Stadi.

Forkortelsen 'FOM i selskabets navn kommer af ordene 'funktionel organisk materiale'.

Læs også: André Thormann: Derfor bør du holde øje med de små selskaber

Læs også: Lars Tvede: Det tror jeg, at der kommer til at ske nu