Henter kommentarer

Du kan score kassen på Twitter – derfor skal du passe på


Det kan være fristende at købe en Twitter-aktie i disse dage, for der er tilsyneladende lette penge at score.

Aktien koster nemlig omkring 48,9 dollar. Og hvis Elon Musk lykkes med at købe mediet – hvilket noget tyder på – så vil han give 52,4 dollar per aktie.

Det svarer til en gevinst på lidt over 10 procent, hvis Tesla-milliardæren får fingrene i Twitter til sit nuværende bud.

Alligevel advarer Michael Friis Jørgensen, aktiechef i HC Andersen Capital og en af Millionærklubbens faste eksperter, mod, at man som investor kaster sig ind i aktien.

Læs også: Musk graver i lommerne: Hævder at have fundet pengene

Han peger på, at man skal overveje tre scenarier, inden man køber aktien: Vil Elon Musks bud gå igennem? Vil handlen gå i vasken? Eller vil han blive overbudt af andre?

Det sidste scenarie, overbuddet, tror Michael Friis Jørgensen ikke på. Så lad os kigge nærmere på de to andre.

»Hvis du er 100 procent sikker på, at handlen går igennem, så kan du selvfølgelig godt købe aktien og håbe på en gevinst. Men så går du imod samtlige professionelle, der sidder og regner på det her,« forklarer Michael Friis Jørgensen.

Elon Musks overtagelse af Twitter er den seneste tid rykket tættere og tættere på virkeligheden. I sidste uge fik han en række storbanker til at spytte i bøtten, så han har finansieringen på plads, og senest lyder det, at Twitters ledelse har vendt 180 grader og nu er gået i dialog med rigmanden.

Bloomberg spår endda, at handlen kan gå igennem så snart som mandag i næste uge.

Men derfor er der stadig en overskyggende risiko for, at handlen ikke går igennem, betoner aktiechefen:

»Jeg er helt med på, at det er overvejende sandsynligt, at du kan hente de her 10 procent. Men falder handlen væk, så ser afgrunden ret dyb ud. Så står du med en aktie i hænderne, du i bund og grund ikke tror på, og som sandsynligvis falder med 40-50 procent,« vurderer Michael Friis Jørgensen.

Det mulige fald på 40-50 procent svarer til det niveau, som Twitter-aktien lå i, inden Musk gik ind i den.

Michael Friis Jørgensen bemærker selv, at han ikke vil gå ind i aktien på nuværende tidspunkt.

»Jeg kommer frem til, at jeg egentligt ikke vil købe aktien. Du får sandsynligvis et godt afkast herfra, men av du står også overfor et negativt afkast, hvis handlen falder fra,« lyder det.

Desuden er han skeptisk overfor Elon Musks intentioner med Twitter.

»Elon Musk har sagt, at han vil købe Twitter for menneskeligt gavn. Det sender et signal om, at hvis han møder for meget modstand – hvis en bank for eksempel trækker sig – så har han fået det ud af det, han gerne vil. På mig virker det, som om, at det er Elon Musks hobbyprojekt og får han for meget modstand, så vil han det ikke,« siger aktiechefen.

Læs også: Ny melding om Twitter og verdens rigeste mand

Læs også: Nu er spritnyt 3,5-procentlån på vej i spil til boligejerne: »Det er ret vildt«