Henter kommentarer

Efter 11 år med 'køb'-anbefaling - råder nu til ikke at handle dansk aktiedarling

Foto: GENMAB
Vis mere

Investorer skal lige nu afholde sig fra at handle Genmab-aktien.

Det er vurderingen fra aktieanalytikeren Peter Welford fra børshuset Jefferies. Det sker forud for, at selskabet onsdag aften kom med friske regnskabstal.

Han har i årevis fulgt udviklingen hos den danske biotekkæmpe Genmab, og år efter år har man hos storbanken anbefalet sine kunder at købe den danske C25-aktie.

Se listen: 75 spændende kvalitetsaktier

Sådan er det ikke længere - nu lyder anbefaling på 'hold'.

Jefferies råder med andre ord sine kunder fra at handle Genmab-aktien. Hvis du har den, så lad være med at sælge den, hvis du overvejer at købe den, så vent hellere, lyder rådet.

Læs også: Erfaren investor: Her ville jeg købe op nu

»Vi er stadig entusiatiske på Darzalex (Genmabs supersællert, red.) og det brede pipeline-potentiale på langt sigt, men i mangel af katalysatorer, der kan bevæge aktien, i den nærmeste fremtid får os til at sænke anbefalingen til 'Hold',« lyder det fra Peter Welford, ifølge Jefferies.

Investorer har dog haft mulighed for at følge udviklingen på toplinjen hos det danske biotekselskab, da flere af Genmabs partnere allerede har fremlagt salgstal for Genmabs største lægemidler.

Fokus kan ifølge Marketwire derfor ende med at være på Genmabs omkostninger samt den voldgiftssag, som Genmab tabte til partneren Janssen.

Jefferies sænker samtidig kursmålet til en smule til nu 2350 kr.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en god egenskab lige nu'

Læs også: Danske Bank: Disse aktier bør du satse på i børsstormen