Henter kommentarer

Efter sæsonens mest ventede regnskab: »Det kan holde hånden under aktierne i segmentet«


 

Forventningerne var skruet op til kogepunktet, men onsdag aften dansk tid præsenterede chipgiganten Nvidia muligvis sæsonens »bedste regnskab«. 

Og det kan – i hvert fald for en stund – være med til at holde hånden under den positive udvikling blandt de store techselskaber, som blandt andet arbejder med projekter indenfor kunstig intelligens (AI). Også selvom både forventninger og prisfastsættelse er skruet gevaldigt op: 

Det vurderer senior aktiestrateg hos Jyske Bank, Michelle Nørgaard: 

»Den er dyr, og det er alle aktierne i sektoren. Men regnskabet vidner om at indtjeningsvæksten kan være på et rigtigt højt niveau. Og man kan gå ind i aktien på en forventning om hvad den fremtidige indtjening kan være, og det kan holde hånden under aktierne i tech-segmentet, som ellers for en stund har været under pres af de stigende renter,« siger Michelle Nørgaard. 

Læs også: Aktiechef: Gigants 'rigtig stærke regnskab' trækker aktierne op

Nvidia landede en omsætning i andet kvartal på 13,5 mia. dollar, hvilket var en stigning på hele 88 pct. i forhold til første kvartal af 2023. Det justerede overskud per aktie blev desuden på 2,70 dollar, sammenlignet med 0,51 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 2,07 dollar, ifølge Bloomberg News.

Hos investeringsfonden Horizon 3 betegner ceo Henrik Karlsen regnskabet som »sæsonens bedste«. Nvidia-er en af fondens største positioner og det var derfor med store forventninger, at han onsdag fulgte med i resultaterne: 

»Vi var ikke nervøse for, at de ville klare det godt, når nu de også var ude med en stor opjustering af forventningerne på telekonferencen i maj, lige før andet kvartals afslutning. Vi vurderede, at de ikke ville komme med så kraftig en opjustering medmindre, de var 100 % sikre på også at kunne leve op til den. Men at tallene er så gode, havde vi ikke regnet med,« fortæller Henrik Karlsen.

Han bider særligt mærke i, at en meget stor del af omsætningsvæksten kommer fra Nvidias datacenter-segment. Det er særligt dette område af selskabet, som leverer til AI-projekter rundt omkring i de store tech-virksomheder, og hvor Nvidia er ledende på markedet. 

»Og når vi kigger på forventningerne til næste kvartal ser efterspørgslen ud til at fortsætte – og de har også selv sagt at andet halvår bliver bedre end første. Det er også det vi hører, når vi lytter på telekonferencer fra de store techselskaber, som arbejder på AI-projekter,« siger Henrik Karlsen. 

Læs også: Tech-investor: Sådan investerer du helt konkret i AI

Efter regnskabet steg Nvidia-aktien i eftermarkedet og er inden markedet åbner torsdag godt over en kurs på 500 dollar. Det indikerer en stigning på mere end 6 pct. Ifølge data fra finanstjenesten Bloomberg er Nvidia-aktien steget med 229 pct. i 2023. Til sammenligning har det brede amerikanske S&P 500-indeks leveret et afkast på 17,2 pct. mens de globale aktier i MSCI World-indekset har leveret et afkast på 14,6 pct. 

Det har også ført til, at Nvidia-aktien har opnået en særdeles høj værdiansættelse med Trailing 12 måneders P/E-værdi på 109,6 og en etårig fremtidig P/E på 34,5. Men ifølge Henrik Karlsen og Michelle Nørgaard, kan den høje prisfastsættelse til en vis grad være berettiget, når resultaterne også følger med: 

»Når vi kigger på værdien af virksomheden i forhold til den forventede fremtidige vækst og indtjening, så er den egentlig okay. Når vi kigger på de næste tolv måneders forventede indtjening, handler den 22 pct. billigere end for tre måneder siden. I takt med at analytikernes omsætnings- og indtjeningsestimater justeres op i løbet af de kommende dage, er det vores forventning, at værdisætningen bliver endnu mere attraktiv,« lyder det fra Henrik Karlsen. 

Michelle Nørgaard bider særligt mærke i, at selskabet ikke melder om en faldende efterspørgsel og dermed et mættet marked. Det vidner om at væksten kan fortsætte – i hvert fald for en tid: 

»Det her kan forsætte fremadrettet, og de forventninger og den tårnhøje prisfastsættelse vi har set, den kan formentlig godt retfærdiggøres,« siger hun. 

Læs også: Bank of America: Her er 10 overraskende aktier, som kan vinde på AI

Forude for regnskabet var forventningerne til aktien dog skruet i vejret, og mange strateger og analytikere var ude at sige, at regnskabet kunne blive toneangivende for, hvilken vej markedet skulle bevæge sig. 

Michelle Nørgaard påpeger derfor, at der stadig er en risiko forbundet med investering i Nvidia-aktien. Hun sammenligner det nuværende scenario med, det man så i 90erne omkring Cisco-aktien, som leverede rigtig gode resultater i forbindelse med internettets opblomstring. 

»Cisco leverede mange sindssygt gode regnskaber, og det betød, at markedet fik fuldstændig vanvittige forventninger til, hvad de kunne levere. Og da deres regnskab så kom ud, så var det et rigtig godt regnskab, hvor de slog egne forventninger og guidance,« fortæller Michelle Nørgaard og fortsætter: 

»Men aktien styrtdykkede på regnskabet, fordi Cisco ikke kunne leve op til markedets forventninger.«

Samme situation kan potentielt opstå omkring Nvidia-aktien, selvom selskabet fundamentalt set leverer gode resultater, mener Michelle Nørgaard: 

»Det er klart at jo højere forventningerne bliver skruet op, jo større er risikoen for, at de ikke kan levere. Og med det nuværende forventningsniveau så skal selskabet jo bare levere hurtigere og hurtigere. Men hvis du kigger helt fundamentalt på selskabet og AI-bølgen, så er det her regnskab et klart bevis på at efterspørgslen i markedet bare er kæmpestor,« siger hun. 

Læs også: Lau Svenssen om en af sine aktiefavoritter: 'Det er et ret imponerende regnskab'

Læs også: Investor køber C25-aktie til sin portefølje: 'En rigtig strukturel vækstvinder'