Henter kommentarer

Efter store kursfald - det mener analytikerne om GN-aktien


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Aktien i den store danske høreapparat og headset virksomhed GN Store Nord er faldet med hele 17,84 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Men hvor er aktien på vej hen herfra?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om GN-aktien, så er der overvejende positiv stemning.

Der er ifølge Bloomberg 22 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 15 en købsanbefaling, mens 7 analytikere har en hold-anbefaling. Ingen af analytikere har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 26,7 pct.

De vurderer, at GN-aktien kan bevæge sig imod 517,75 kr, fra den nuværende kurs på 408,6 kr.

Blandt de mest positive over for GN-aktien finder man Nordea, som har man en købsanbefaling og et kursmål på 648 kr. Lignende er det med Morgan Stanley, som også har en købsanbefaling, samt et kursmål på 622 kr.

I den modsatte ende af skalaen finder man Morningstar, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 395 kr.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på den enkelte aktie i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Ørsted-aktien sendt ud i brutal nedtur – det mener analytikerne om energiaktien

Læs også: Kærlighedssvindel stiger – så meget er danskerne blevet snydt for