Henter kommentarer

Kærlighedssvindel stiger – så meget er danskerne blevet snydt for


 
Hvad er Dow Jones? Det kan du få svar på i videoen ovenfor
Vis mere

Flere danskere bliver lokket af såkaldte 'kærlighedssvindlere', og dermed kan drømmen om at finde den eneste ene via internettet blive forvandlet til et økonomisk mareridt.

Det er især på datingsider, sociale medier eller via e-mail, at svindlerne finder deres ofre, og i første halvdel af 2021 blev der lokket i alt 9,39 mio. kr. ud af danskernes bankkonti af kærlighedssvindlere, skriver Finans Danmark i en pressemeddelse.

Først skaber den kriminelle en relation til ofret og dernæst forsøger de at få ofrene til at overføre penge. Nogen oplever at blive afpresset.

I alt blev der forsøgt svindlet for mere end 29 mio. kr., men bankerne har fået stoppet flere svindlere, så de altså kun nåede at løbe afsted med knap en tredjedel.

»Bankerne har stort fokus på at stoppe svindel. Det kan man tydeligt se af tallene. Men de kan ikke stoppe det alene. Vi skal have øget den kritiske sans, hvis de kriminelle skal stoppes,« lyder det fra Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, i meddelelsen.

Sidste år blev der kærlighedssvindlet for 6,6 mio. kr., mens de kriminelle tilbage i 2019 slap afsted med 17 mio. kr. Tallet for i år tyder på, at kærlighedssvindel igen er stigende, konkluderer Finans Danmark.

Derfor bør man have paraderne oppe, når man finder relationer på nettet, lyder det fra digitaliseringsdirektøren.

»Derfor er der god grund til at være opmærksomme på, at det desværre ikke er alle, der vil en det godt. Man skal have paraderne oppe, når man finder relationer på internettet. For selvom man selv har gode intentioner, så skal man vide, at det har andre ikke nødvendigvis,« udtaler Michael Busk-Jepsen.

Læs også: Lau Svenssen: Fundamental analyse af danske aktiers kursudvikling i år

Læs også: Nu åbner forskudsopgørelsen snart