Henter kommentarer

Efter vilde kursrekorder: Her er et bud på Novo-aktiens fald


Kursrekord, kursrekord og endnu engang kursrekord.

Der har været fart over feltet for Novo Nordisk aktien i år, men mandag formiddagen har aktien slået bak.

Novo Nordisk-aktien dykker nemlig med 3,6 pct., og ifølge investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, kan faldet skyldes en historie fra sidste uge, som »måske er gået lidt under radaren«.

Per Hansen henviser til en artikel fra sidste uge i nyhedsbureauet Reuters. I artiklen står det klart, at Novo Nordisk endnu ikke ved, hvornår de får normaliseret deres udbud af fedmemidlet Wegovy i lavere doser.

Eller med andre ord: Novo Nordisk har problemer med at levere nok af deres populære fedmemiddel Wegovy i størrelserne 0,25 mg, 0,5 mg og 2 mg – og selskabet ved ikke, hvornår de kan få midlerne tilbage på hylderne. I øjeblikket findes doserne i begrænsede mængder.

»Måske kan denne historie være med til at få investorer til at sælge lidt ud?,« spørger Per Hansen retorisk.

Novo Nordisk splittede onsdag sine aktier, således at én aktie før splittet nu er blevet til to. Dermed er kursen halveret, så en aktie nu koster halvdelen af, hvad den gjorde før.

Selvom man ejer dobbelt så mange aktier som før splittet, så ejer man stadig den samme andel af selskabet. Det er nemlig logikken bag et aktiesplit: En enkelt aktie koster mindre, men markedsværdien – det vil sige prisen for alle aktier i et selskab – forbliver uændret.

På onsdag bliver den amerikanske notering af Novo Nordisk også splittet.

Læs også: Ørsted udvider irsk portefølje

Læs også: Jyske Bank om dansk folkeaktie: 'Køb'