Henter kommentarer

Ekspert: Pas på de skjulte udgifter, når du handler aktier

  
   Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Investorerne skal huske at holde øje med de 'usynlige' omkostninger, når de handler aktier.

Det er budskabet fra adm. direktør for Mybanker, Marlene Nørgaard Carolus, ifølge Finans. Udmeldingen kommer på baggrund af en prissammenligning fra MyBanker vedrørende handel med udenlandske aktier.

»Det er meget tydeligt, at man skal se sig godt for og eventuelt ikke bruge den samme bank til al investering. En billig bank er ikke altid billig,« siger Marlene Nørgaard Carolus til avisen.

Læs også: Analytiker advarer: Vi vil se en dybere korrektion over alle indeks

Når man handler aktier, er der mange mellemregninger, og der skal man huske at se på dem allesammen, fortæller Marlene Nørgaard Carolus til Euroinvestor.

»Det er ikke nok kun at kigge på kurtagesatsen. Man bør også huske at se på vekselkurs, depotomkostninger, og eksempelvis stempelafgift. Nogle banker har bedre internationale underleverandører og måske også mulighed for at forhandle sig til bedre priser, hvilket kan have en betydning i dagens investeringsmarked,« udtaler hun og tilføjer:

»For at tiltrække nye kunder vil man se, at nogle vil benytte disse handelsplatforme til at tiltrække nye kunder, og derfor vil vi formodentlig se nogle, der underbyder på pris for at ramme de kunder, hvor pris betyder noget«

Læs også: Porteføljeforvalter: Her ser vi muligheder

Læs også: Investor: Dette er den smarte måde at købe aktier på