Henter kommentarer

Investor: Dette er den smarte måde at købe aktier på


Du kan på en simpel måde undgå noget risiko, når du køber aktier.

Det påpeger investor og chefstrateg Jens Løgstrup fra PP Capital.

»Nogle gange kan man som privatinvestor få en idé, for eksempel 'Jeg skal have aktie A', og så går man ud i markedet og laver et stort køb af aktien og håber på, at det går godt. Det er bare ikke en optimal måde at gøre det på,« udtaler Jens Løgstrup.

Læs også: Hvad er P/E-tallet?

»Det gælder om, at du skal gardere dig så godt, som du nu kan mod markedets udsving,« udtaler han.

Det er derfor et godt grundprincip, at når du ved, hvor mange kroner, at du vil købe aktier for i et selskab, så fordeler du købet i tre-fire bider, og fordeler opkøbene over tre-fire uger. Der kan jo komme et tilbageslag eller en stigning i aktien, men på denne måde får du spredt din risiko i forhold til, at der skulle komme en dårlig nyhed, forklarer Jens Løgstrup og tilføjer:

»Hvis der kommer dårlige nyheder, kan du nå at vurdere, om du vil fortsætte dine opkøb.«

Læs også: Hvad er en ETF?

Det er ifølge chefstrategen ikke så afgørende, at opkøbene sker i præcis lige store blokke.

»Man bør bevæge sig lidt langsomt i markedet, for det, som ser rigtigt ud én dag, kan ændre sig den næste dag, eller ugen efter. For mig at se burde private investorer øve sig i at have en 'langsommelig' tilgang i markedet i stedet for at være for forhastet,« udtaler han.

Det gælder både køb og salg, understreger chefstrategen.

Læs også: Morten Springborg: Her går prisbevidste investorer glip af gode aktier

De store gevinster får man typisk ved at holde på en investering i lang tid, lyder det fra Jens Løgstrup.

»En af de begynderfejl, som jeg sommetider ser hos private investorer, er, at man er for ivrig med at tage en gevinst. Derfor gælder det – også i salgsøjeblikket – at man giver sig god tid, at man sælger den i nogle bidder,« udtaler han og tilføjer:

»Der er ofte en tendens til – hvis man føler, at ens aktie har nået den rigtige kurs, og at det er tid til at sælge –  at aktiekursen fortsætte opad i de efterfølgende uger. Derfor vil de største fortjenester og gevinster blive opnået ved, at man har en rolig hånd og ved, at man har aktier i en længere periode.«

Det gælder dog om at være opmærksom på kurtagen – altså prisen for at handle – så ens fortjeneste ikke bliver ædt op af kurtage.

Læs også: 12 børsudtryk, du bør kende

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne