Henter kommentarer

Endnu en Novo-direktør sælger aktier


 

Endnu en direktør i Novo Nordisk sælger ud af sine aktier i medicinalgiganten.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Denne gang drejer det sig om udviklingsdirektør Martin Holst Lange. Han har solgt 7.000 aktier til en gennemsnitlig kurs på 703,90 kr.

Således har han solgt aktier for omkring 4,9 mio. kr.

Handlen er foretaget mandag den 13. november 2023.

Martin Holst Lange er ikke den eneste fra toppen af Novo Nordisk, der på det seneste har solgt aktier i selskabet. 

En anden udviklingsdirektør, David Moore, der i forbindelse med sin ansættelsespakke modtog 18.636 Novo-aktier, har nu solgt dem alle. 

Salget er sket over to omgange – for få dage siden solgte han 8.217 af dem til en gennemsnitlig pris på 701,52 kr. – altså lige godt 5,8 mio. kr.

Mandag den 13. november har han solgt de resterende 10.419 aktier til en gennemsnitlig kurs på 709,95 kr. Det er knap 7,4 mio. kr.

I alt har David Moore solgt aktier for lidt over 13,2 mio. kr.

I starten af november solgte Camilla Sylvest, Executive Vice President og head of Commercial Strategy and Corporate Affairs, 15.000 aktier for 10,4 mio. kr.

Hvad skal man tænke, når et selskabs topchefer eller insidere køber op i selskabet eller sælger ud?

Det spørgsmål har Euroinvestor tidligere stillet den garvede aktieinvestor Jens Løgstrup. Det er noget, som han følger nøje med i, og det er der en klar årsag til.

»Insiderkøb er noget, som jeg holder øje med. Hvis jeg ser en aktie, der er attraktiv og ser, at ledelsen køber op, så er det med til at skærpe min interesse for aktien. Dem, der sidder i selskabet – direktøren eller bestyrelsen – har jo en bedre forudsætning for at vide, om det er en god idé at købe aktien,« udtaler han.

Læs resten af artiklen her.

Læs også: Særlig investering i comeback: 4 pct. i rente – 'Det er sådan set ikke så tosset endda'

Læs også: Forskudsopgørelsen er tilgængelig – her er Skats råd