Henter kommentarer

Erfaren investor om dansk selskab: 'Et sandt børsdrama'


 

Den stenrige Stadil-families forslag om, at afnotere Brdr. Hartmann og købe nuværende aktionærer ud har sat gang i et regulært drama. 

Sådan vurderer den erfarne privatinvestor Jens Løgstrup i dag overfor Børsen. 

»Det er et sandt børsdrama, og det er ret sjældent, at vi ser det. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at den reelle intention fra hovedaktionæren er at lave et godt køb, og afnoteringen er en brik i det spil,« siger Jens Løgstrup til Børsen.

Læs også: Investor om storaktionær i dansk selskab: 'De pisser på aktionærerne'

Stadil-familiens holdingselskab Thornico Holdings offentliggjorde tirsdag i sidste uge sine hensigter om en afnotering. Det mulige bud på 300 kr. var 1 kr. under lukkekursen tirsdag på 301 kr.

Siden har der været oprør blandt investorerne – og øget handel i aktien, der er steget til en pris på 308 kr. per aktie fredag. 

Også Dansk Aktionærforening har blandet sig i sagen. Her vil man bistå med, at samle og organisere private investorer i Brdr. Hartmann

»I første omgang opfordrer vi derfor alle private investorer, der ejer aktier i Brdr. Hartmann, til at melde deres interesse ind til os. Derfra vil vi sammen med en gruppe frivillige sørge for, at der indkaldes til et koordinerende møde, hvor en mere formel samling af investorgruppen kan ske«, lyder det fra administrerende direktør for Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, i en meddelelse ifølge Marketwire.

Samlingen sker med henblik på, at Danske Aktionærforening kan medvirke til at arbejde for, at en mulig afnotering sker på fair vilkår og til en pris, der afspejler markedsværdien.

Læs også: Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

Stadil-familien har tidligere overfor Børsen forklaret, at man mener at buddet på de 300 kr. per aktie afspejler selskabets markedsværdi. 

Når en aktie afnoteres vil det medføre, at selskabets aktier ikke længere er at finde på en fondsbørs. Det gør det sværere at omsætte aktierne i et selskab. 

Det seneste år er Brdr. Hartmann-aktien steget med 38,1 pct. Selskabet er mest kendt for at lave æggebakker.

Læs også: Morgan Stanley spår stort skifte inden for mikrochip: Peger på 6 aktier

Læs også: Minister vil have undersøgt bankernes lave renter til kunderne