Henter kommentarer

Europa forbereder sig på massiv energikrise - her er de nye stramninger


Ruslands delvise nedlukning af gasforsyningen til Europa har kastet det gamle kontinent ud i en massiv energikrise. Foreløbigt er man på EU-plan blevet enige om at reducere energiforbruget med 15 pct. inden marts 2023.

Selv om Danmark endnu ikke har vedtaget begrænsninger på strømforbruget er man godt i gang i en række lande rundt omkring i Europa. Euroinvestor bringer her et overblik over situationen i Europa.

Spanien
Virksomheder må nedkøle bygninger med aircondition til en temperatur lavere end 27 grader. Det samme gælder opvarmningen, hvor grænsen lyder på max 19 grader. Der ligeledes forbud med at lyse bygninger og monumenter op om aftenen. Butikker med udstillingsvinduer skal for lyset efter kl. 22.00. Desuden skal butikker have termometre placeret, så forbipasserende kan se den aktuelle temperatur indendøre.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Tyskland
Bystyret i Berlin har forpligtet sig selv til nedbringe energiforbruget med 10 pct. Derfor er der heller ikke her oplyste monumenter om aftenen. Brandenburger Tor står således hensat i mørke, når solen går ned.

Nye forslag, der kan blive implementeret handler om temperaturen i offentlige kontorer og skoler om vinteren. Der venter muligvis også lavere temperaturer i offentlige svømmehaller.

Læs også: Tendens blandt danskerne vækker bekymring

Italien
Landet har indført tilsvarende regler som Spanien i forhold til nedkøling af bygninger.

Grækenland
Landet har indført tilsvarende regler som Spanien i forhold til nedkøling af bygninger.

Frankrig
I Paris er der forbud mod at have aircondition tændt, hvis man har døre eller vinduer stående åbne. Bødestraffen for overtrædelse lyder på 150 euro. Caféer og restauranter må ikke opvarme udendørsarealer om aftenen.

Læs også: Forudser blodbad for dansk folkeaktie

Læs også: Dansk aktiedarling kan vinde på ny, stor krise