Henter kommentarer

Female Invest efter succesrigt 2020: "Det er vokset endnu mere, end det gjorde sidste år"


Hos Female Invest, har der det sidste snart halvandet år været fart på, og iværksættervirksomheden har i den grad kunnet mærke, at investeringslysten har bidt sig fast hos mange danskere.

Sidste år blev antallet af medlemmer tyvedoblet, i løbet af et år der ellers var præget af coronakrise og økonomisk usikkerhed, og i de første tre måneder af 2021 er både antal medlemmer og virksomhedens omsætning fordoblet.

»Det er vokset endnu mere, end det gjorde sidste år,« siger Camilla Falkenberg, der er en af de tre stiftere bag læringsplatformen Female Invest, der arbejder for at skabe økonomisk ligestilling.

Helt præcis hvor mange medlemmer Female Invest nu har med ombord, kan Camilla Falkenberg ikke afsløre efter aftale med virksomhedens investorer.

Female Invest blev stiftet tilbage i 2019, men forretningen begyndte for alvor at tage fart i marts 2020, da coronakrisen overtog hverdagen herhjemme.

»Og det er kun fortsat. Vi oplevede eksplosiv vækst i marts sidste år, trods stor volatilitet på aktiemarkederne. Det var faktisk en af vores bedste måneder, og det viser bare, at selv i usikre tider, så vil mange gerne have vejledning, til hvordan de får mest mulig ud af deres økonomi,« siger Camilla Falkenberg.

Stifterne af Female Invest tæller foruden Camilla Falkenberg også Emma Due Bitz og Anna-Sophie Hartvigsen. De tre iværksættere går ikke kun en travl sommer i møde, fordi deres forretning er vokset eksplosivt.

Læs også: Sådan kommer du i gang med at investere

Deres virksomhed er også blevet udvalgt til at være en del af Y Combinator, verdens mest anerkendte accelerator i Sillicon Valley, der gennem tiden har været med til at kickstarte væksten hos flere tusind virksomheder. Blandt andet cloudtjenesten Dropbox, det sociale medier Twitter og udlejningstjenesten Airbnb.

»Det er jo enormt spændende. At Y Combinator vælger at investere i ens virksomhed er en kæmpe blåstempling, og det vil gøre det meget nemmere for os at hente udenlandsk kapital i fremtiden. Det er en mulighed, der ikke kan købes for penge, og det kommer til at betyde, at vi får adgang til nogle af de dygtigste iværksætterprofiler i verden. Derudover vil det åbne mere op for USA, hvor vi allerede har en del brugere,« fortæller Camilla Falkenberg til Euroinvestor.

Ud af mere end 16.000 virksomheder er Female Invest en af cirka 250 udvalgte startupvirksomheder, der i løbet af en periode på tre måneder får råd og sparring af nogle af de største iværksættere i verden – blandt andet Bill Gates og Mark Zuckerberg. Forløbet slutter med en såkaldt »demodag«, hvor de optagede virksomheder skal fremlægge for hundredvis af investorer i håbet om at hente mere kapital.

Mere nyt på tapetet

Senest har Female invest lanceret en ny platform. I modsætning til da Female Invest gik i luften for to år siden, handler indholdet til medlemmerne ikke længere kun om investering, men også privatøkonomi, ligesom det også er muligt at interagere med andre Female Invest-medlemmer.

»Vi uddanner om alt fra hvordan man lægger et budget, hvordan man skal forholde sig til pension, hvad man skal tænke over inden man køber fast ejendom, og hvordan man sikrer sine børn økonomisk,« siger Camilla Falkenberg og tilføjer, at der i fremtiden både er planer om at lave en app og bevæge sig mere mod fintech.

Female Invest har betalende medlemmer fra mere end 60 lande, og 70 pct. af medlemmerne kommer fra Norden mens de resterende kommer fra hele verden. Virksomhedens investorer tæller blandt andet stifter af Nordic Female Founders, Mia Wagner, og administrerende direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen.

Læs også: Handel med dansk biotekaktie i USA suspenderet flere gange efter mystisk vild stigning

Læs også: 7 investeringssynder du aldrig må begå