Henter kommentarer

Forvirringen er total: Har Novo Nordisk fået en anmærkning eller ej?


 

Et notat om en anmærkning på en Novo Nordisk-fabrik i Clayton i den amerikanske delstat North Carolina har skabt en lavine af forvirring, om den danske medicinalgigant rent faktisk har modtaget en anmærkning eller ej.

Nyhedsbureauet MarketWire har talt med kilder, der fortæller, at finanshuset UBS i et notat har gjort opmærksom på, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har besøgt en Novo Nordisk-fabrik i Clayton. Besøget skulle angiveligt have udløst en anmærkning.

Anmærkningen skulle være en såkaldt FDA Form 483, der er en underretning til en virksomheds ledelse om problematiske forhold, skriver MarketWire.

Men hos UBS afviser analyiker Michael Leuchten, at finanshuset skulle have udsendt et notat om det.

»Jeg ved ikke hvor det kommer fra. Vi har ikke offentliggjort noget i forhold til produktionsinspektioner,« siger han i et skriftligt svar til nyhedsbureauet.

I et notat mandag middag henviser Sydbank dog til det notat, UBS afviser at have sendt ud.

Sydbank skriver: 

»UBS har mandag morgen udsendt en note på Novo Nordisk, hvor den schweiziske storbank fremhæver at den store danske medicinalproducent har modtaget et såkaldt ”483-warningletter” fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Problemstillingen skulle være at der en række udfordringer med nogle bakterier på Novo’s produktionsfacilitet i Clayton, USA.«

Hos Novo Nordisk selv ønsker man ikke at forholde sig til, hvorvidt man har fået en anmærkning eller ej.

Det sker, fordi selskabet grundlæggende ikke kommenterer på interaktioner med FDA eller andre myndigheder eksternt, oplyser selskabet til Euroinvestor.

»Fabrikken kører og leverer til markedet,« forklarer Novo Nordisk.

Novo Nordisk-aktien har gennem hele dagen været under pres. I skrivende stund dykker aktien 3,2 pct., men har tidligere på formiddagen været nede med knap 4 pct.

Læs også: Novo Nordisk har angiveligt fået anmærkning

Læs også: Efter vilde kursrekorder: Her er et bud på Novo-aktiens fald