Henter kommentarer

Fremhæver 3 aktier: 'Naturligvis skal man være eksponeret i dette marked'

Foto: FRED TANNEAU
Vis mere

Der kommer et større behov for it-sikkerhed i fremtiden, og coronakrisen har accelereret udviklingen,

Det påpeger investeringsdirektør Henrik Franck fra Formuepleje, hvor man allerede tidligere har holdt øje med selskaber, hvor it-sikkerhed ifølge ham er en central del af forretningen.

Det gælder blandt andet teknologigiganterne Microsoft og Google (Alphabet) samt japanske Trend Micro, der alle er globale aktører med et naturligt fokus på it-sikkerhed.

Læs også: Jens Hjarsbech: En god - men risikabel - forretning at hoppe med på IPO-bølgen

»Især de to førstnævnte har vi nogle af vores største aktiepositioner i. Microsoft og Google er jo ikke leverandører af cybersikkerhed som sådan, men de har alligevel et naturligt fokus på, at it- sikkerheden udgør et vigtigt og integreret fundament under deres forretning. Tænk blot tanken, hvis det kom frem, at eksterne kunne aflytte virksomhedernes hyppige møder på Microsoft Teams. Det ville være en katastrofe,« lyder det fra Henrik Franck.

»Naturligvis skal man være eksponeret i dette marked, men det skal ske uden, at prissætningen bliver ublu,« forklarer han.

»Der er det vigtigt, at man ikke kun investerer i den gode historie, men også husker at kigge på det økonomiske fundament under et selskab – har det rent faktisk formået at skabe en indtjening? Kort sagt skal investeringscasen kunne regnes hjem,« forklarer han.

Nedenfor har Formuepleje sat ord på tre selskaber, som man har valgt at investere i inden for it-sikkerhed:

Microsoft

Hos Formuepleje betegner man Microsoft, som en mastodont inden for it og som over de seneste årtier har udviklet sig fra at være et klassisk it-selskab til nu at være serviceprovider med en stærk balance.

Ud over soft- og hardware, er Microsofts tredje forretningsområde Cloud/Azure som over de seneste år har været en væsentlig vækstfaktor for selskabet (konkurrenter på dette område er Amazon, Google etc.) It-sikkerhed fylder naturligvis meget i forhold til håndtering af data i clouden, men også i forhold til effektiv og sikker digital kommunikation på eksempelvis Teams, lyder det fra Formuepleje.

Selskabet handler dyrere end aktiemarkedet som helhed, men billigere end flere konkurrenter, men selskabets fokus på licens/service og vækstområdet i Cloud/sikkerhed gør selskabet interessant. Selskabet har været i Formueplejes portefølje gennem en lang årrække.

Google (Alphabet)

Det er lidt samme historie med Alphabet som med Microsoft, men hos Googles moderselskab er cloudelementet mindre end hos andre konkurrenter.

Sikkerhedsaspektet er dog det samme, både i forhold til cloud, men også i forhold til dataindsamling af Googles integrerede løsninger og håndtering af big data i forbindelse med annoncering. Har været i Formueplejes portefølje siden sommeren 2016, oplyser kapitalforvalteren.

Trend Micro

Trend Micro er et japansk selskab som udvikler og sælger anti-virussoftware og anden sikkerhedssoftware til både desktop og netværk. Selskabets produkter og services sælges over hele verden med hovedfokus på Japan og USA.

Selskabet er således et rendyrket fokus på sikkerhed og sikkerhedsløsninger til både private og virksomheder. Trend Micro har en stærk kapitalposition og markedsposition.

Et robust kapitalgrundlag gør selskabet interessant på den nuværende værdiansættelse, om end afkastudviklingen det seneste år har været stærk. Selskabet har været i Formueplejes portefølje siden sommeren 2019.

Læs også: Aktiechef: 7 ting bør du holde med i din portefølje

Læs også: Kvantstrateg: Her er 3 attraktive og billige aktier