Henter kommentarer

Gamingselskab vil købe Oscar-vindende studie i milliardhandel


Det danskstartede gamingselskab Unity vil købe newzealandske Weta Digital for 1,6 mia. dollar. Med i købet følger et prisbelønnet VFX-studie.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Weta Digital står bag visuelle effekter til store hits på tv-skærmen. Blandt andet Avatar, Game of Thrones og Ringenes Herre, og Weta Digital er grundlagt af den Oscar-vindende manustriptforfatter og filminstruktør Peter Jackson.

VFX er forkortelsen for 'visual effect' - altså på dansk visuelle effekter, der bliver brugt i blandt andet film men også spil og på websites, og med opkøbet får millioner af udvikligere over hele verden adgang til avancerede VFX-teknologier, står der i meddelelsen.

»Vi er begejstrede for at kunne demokratisere disse markedsledende værktøjer og udbrede Sir Peter Jacksons genialitet og Weta Digitals fantastiske ingeniørkunst til gavn for kunstnere og indholdsskabere over hele verden,« lyder det fra topchef i Unity, John Riccitiello, i pressemeddelelsen, som tilføjer:

»Ved at samle kompetencerne fra Unity og Weta Digital vil værktøjerne og teknologien, der byggede karakterer og scener fra nogle af verdens mest ikoniske film som Avatar, Ringenes Herre og Wonder Woman, bane vejen for en helt ny generation af indholdsskabere, der kan bygge, videreudvikle og dele bjergtagende RT3D-indhold.«

Ifølge aftalen mellen Unity og Weta Digital, vil topchef Prem Akkaraju fortsætte i det newzealandske selskab. Derudover fortsætter Weta Digital-studiet som en selvstændig enhed med det nye navn Weta FX med Peter Jackson som hovedaktionær. Købet ventes afsluttet i løbet af Unitys fjerde kvartal i år.

Læs også: Ny begyndelse kan være på vej for 'ekstremt skuffende' C25-aktie

Læs også: Nu er der lavere fart på boligpriserne